Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » WikiLeaks: SAD znale da Katar i S. Arabija podržavaju Islamsku državu

WikiLeaks: SAD znale da Katar i S. Arabija podržavaju Islamsku državu

teroristi-katar-arabijaRijad i Doha su podržavali terorističku grupaciju koju su stvorili amerikanci

Sjedinjene Države su svih posljenjih godina znale da Katar i Saudijska Arabija novcem i oružjem pomažu Islamskoj državi – o ovome svjedoče pisma Hillary Clinton koja je objavio WikiLeaks.

U pismu s naslovom “Izvori, uključujući zapadne obavještajne službe, špijunažu SAD i izvore u regiji”, koje je Hillary Clinton u kolovozu 2014. uputila savjetniku Baracka Obame – John Podesti, naglašava da Washington treba izvršiti pritisak na vlade Katara i S. Arabije koje financijama i materijalno-tehnički ilegalno podržavaju Islamsku državu i druge radikalne suntske grupacije u regiji”.

S obzirom da je trenutno samo Katar, s kojim je zbog toga osam zemalja prekinulo diplomatske odnose, proglašen za državu koja podržava terorizam – izgleda da je tijekom posjete Donalda Trumpa regiji bilo dogovoreno da se krene u likvidaciju Islamske države, a da se na optuženičku klupu izvede samo režim u Dohi.

Ako se ima u vidu da su Amerikanci stvorili Islamsku državu, a i podržavali svih proteklih godina i nju i Al-Kaidu, svi su izgledi da će “kolektivna krivnja” biti svaljena na Katar.

U svakom slučaju, s obzirom na to da su Rusija i Iran, uključivanjem u rat na strani Sirije potpuno poremetili planove Washingtona, Rijada i Ankare, i da se pokazalo da Islamska država više ne može oboriti režim u Damasku – Amerikanci i njihovi regionalni saveznici iznuđeno prave nove kombinacije. A u njima, očito, nema mjesta ni za Katar ni za Islamsku državu.

Ona, naravno, neće biti potpuno uništena već pretvorena u “građevinski materijal” za nešto drugo …
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,