Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POGLEDAJTE: CNN razotkriven kako snima lažne scene propagandnog videa u Londonu nakon terorističkog napada

POGLEDAJTE: CNN razotkriven kako snima lažne scene propagandnog videa u Londonu nakon terorističkog napada

cnn-reklamaNakon što su tri terorista u kombi vozilu preko Londonskog mosta pokosili pješake, iskočili iz automobila i počeli ubadati noževima nevine žrtve, svijet je bio šokiran i, u trenutku uzajamne tuge, svijet se našao zajedno u solidarnosti s ljudima u Londonu

Mnoge muslimanske skupine diljem svijeta su kritizirale u izjavama taj teroristički napad, a neki su čak došli tako daleko da su izdali fetvu protiv terorističkog režima. Međutim, CNN je iz nekog razloga, osjećao da bi bilo potrebno organizirati svoje vlastite izjave.

Video koji se pojavio u nedjelju navečer na CNN-u je u biti skriptirana scenu muslimana u navodnoj solidarnosti sa građanima Londona. Međutim, jednom kada pogledate video, vidimo da to nije uopće ono što se čini.

Višestruka izvješća na društvenim medijima zapravo pokazuju da je ta ista skupina premještana po gradu i koristila se u različitim scenama u predloženoj koordinaciji s drugim medijima.

Kada su se ovaj video i izvješća počeli širiti virusno na društvenim medijima, CNN je bio bombardiran pritužbama gledatelja nazivajući ih “lažnim vijestima”.

Međutim, CNN je odgovorio krajnjim poricanjem.

„To je glupost. Policija je pustila prosvjednike kroz kordon da bi pokazati svoje transparente. CNN zajedno s drugim medijima je to jednostavno snimio na taj način„ – rekao je CNN International u priopćenju.
 

 
„Policija je dopustila demonstrantima da prođu kroz kordon ‘da bi mogli pokazati svoje transparente’ u medijima. CNN, BBC, AP su ih „jednostavno snimili na taj način”, tvrdi CNN-ov Brian Stelter.

Međutim, omogućujući ljudima da prođu kroz policijski kordon da bi snimili novinarski izvještaj – nije izvještavanje vijesti – to je to zavaravanje.

Prosvjednici u videu CNN-a u nastavku možda mogu čak i biti pravi prosvjednici koji žele pokazati svoju solidarnost. Međutim, CNN-ov pokušaj da skriptira video ga je u potpunosti diskreditirao.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,