Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ESTABLI┼áMENT ZABRINUT: ‘Zavr┼íen sastanak u Francuskoj. Biv┼íi Rotschildov bankar Macron jako razo─Źarao Putina’ (VIDEO)

ESTABLI┼áMENT ZABRINUT: ‘Zavr┼íen sastanak u Francuskoj. Biv┼íi Rotschildov bankar Macron jako razo─Źarao Putina’ (VIDEO)

putin-macronFrancuski predsjednik Emanuel Macron i njegov ruski kolega Vladimir Putin slo┼żni su jedino da se gotovo ni u ─Źemu ne sla┼żu, jasno je na temelju poruka koje su se mogle ─Źuti na zajedni─Źkoj konferenciji dvojice lidera

Dvojica ─Źelnika suglasna su jedino u ocjeni da se bez Rusije nijedan svjetski problem ne mo┼że rije┼íiti, dok su dvojica ─Źelnika iznijela dijametralno suprotne stavove o ve─çini drugih pitanja od va┼żnosti za bilateralne odnose Pariza i Kremlja.

Macron je na konferenciji ponovio optu┼żbe Zapada koje su postale op─çe mjesto o navodnom kori┼ítenju ‘kemijskog oru┼żja’ od strane Rusije u Siriji, poru─Źuju─çi da je upotreba takvog oru┼żja za Pariz ‘crvena linija’.

Svaka upotreba kemijskog oru┼żja dovest ─çe do odmazde Francuske – rekao je Macron ne preciziraju─çi na ┼íto to─Źno misli.

On se tako─Ĺer osvrnuo na pisanje ruskih medija RT i Sputnika, ponavljaju─çi dobro poznatu optu┼żbu o ┼íirenju propagande.

RT i Sputnjik nisu se pona┼íali kako nala┼że novinarska etika, ve─ç kao egzekutori propagande, stoga im je i bio zabranjen ulazak u moj predizborni sto┼żer za vrijeme predsjedni─Źkih izbora u Francuskoj – naveo je on.

Macron je odbio i komentirati navodno rusko mije┼íanje na nedavno odr┼żanim izborima u Francuskoj.

Francuski narod je na izborima pokazao svoju volju – ocijenio je on.

Macron je ponovio i neslaganja s Rusijom oko ukrajinske krize, tra┼że─çi da se ┼íto prije organizira susret ‘normandijske ─Źetvorke’.

Me─Ĺutim francuski predsjednik priznao je da se nijedan svjetski problem ne mo┼że rije┼íiti bez Rusije i to je vjerojatno jedina stvar koju bi rado potpisao i sam Vladimir Putin.


Upravo je to neizravno i poru─Źio ┼íef Kremlja konstatiraju─çi da su osnovni interesi Moskve i Pariza va┼żniji od trenutne politi─Źke klime.

Uvjeren sam da su osnovni interesi Rusije i Francuske va┼żniji od trenutnog politi─Źkog okru┼żenja – rekao je Putin na zajedni─Źkoj konferenciji za novinare, prenosi Tass.

Prema njegovim rije─Źima, Moskva i Pariz su rije┼íeni prona─çi zajedni─Źko rje┼íenje problema u Siriji, Ukrajini, Sjevernoj Koreji, vezano za terorizam i nuklearni program.

Razgovarali smo o krizi u Ukrajini, mogu─çnostima rje┼íavanja sirijskog problema i naravno, dotakli smo se slo┼żene, i u mojoj glavi opasne situacije s nuklearnim problemom u Sjevernoj Koreji i sa raketnim programom Sjeverne Koreje – rekao je Putin, posebno se osvr─çu─çi na ukrajinsku krizu i sankcije Rusiji.

Sankcije nisu odgovor – ni na koji na─Źin. Ajde da se borimo da se ukinu sva ograni─Źenja u globalnoj ekonomiji – konstatirao je Putin.

Obja┼ínjavaju─çi sastanak s Marine Le Pen, ┼íeficom krajnje desnice u Francuskoj i odgovaraju─çi na optu┼żbe o navodnom mije┼íanju u izbore u Francuskoj, Putin je naveo:

Kada nam je Le Pen zatra┼żila sastanak, nismo je mogli odbiti jer je ona uvijek podr┼żala razvoj odnosa s na┼íom zemljom – rekao je Putin.

Putin je kazao da se nema o ─Źemu pri─Źati kada su u pitanju optu┼żbe da se Moskva mije┼ía u izbore stranih zemalja, navode─çi da Macron nije ni pokrenuo to pitanje, prenosi Reuters.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,