Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ESTABLIŠMENT ZABRINUT: ‘Završen sastanak u Francuskoj. Bivši Rotschildov bankar Macron jako razočarao Putina’ (VIDEO)

ESTABLIŠMENT ZABRINUT: ‘Završen sastanak u Francuskoj. Bivši Rotschildov bankar Macron jako razočarao Putina’ (VIDEO)

putin-macronFrancuski predsjednik Emanuel Macron i njegov ruski kolega Vladimir Putin složni su jedino da se gotovo ni u čemu ne slažu, jasno je na temelju poruka koje su se mogle čuti na zajedničkoj konferenciji dvojice lidera

Dvojica čelnika suglasna su jedino u ocjeni da se bez Rusije nijedan svjetski problem ne može riješiti, dok su dvojica čelnika iznijela dijametralno suprotne stavove o većini drugih pitanja od važnosti za bilateralne odnose Pariza i Kremlja.

Macron je na konferenciji ponovio optužbe Zapada koje su postale opće mjesto o navodnom korištenju ‘kemijskog oružja’ od strane Rusije u Siriji, poručujući da je upotreba takvog oružja za Pariz ‘crvena linija’.

Svaka upotreba kemijskog oružja dovest će do odmazde Francuske – rekao je Macron ne precizirajući na što točno misli.

On se također osvrnuo na pisanje ruskih medija RT i Sputnika, ponavljajući dobro poznatu optužbu o širenju propagande.

RT i Sputnjik nisu se ponašali kako nalaže novinarska etika, već kao egzekutori propagande, stoga im je i bio zabranjen ulazak u moj predizborni stožer za vrijeme predsjedničkih izbora u Francuskoj – naveo je on.

Macron je odbio i komentirati navodno rusko miješanje na nedavno održanim izborima u Francuskoj.

Francuski narod je na izborima pokazao svoju volju – ocijenio je on.

Macron je ponovio i neslaganja s Rusijom oko ukrajinske krize, tražeći da se što prije organizira susret ‘normandijske četvorke’.

Međutim francuski predsjednik priznao je da se nijedan svjetski problem ne može riješiti bez Rusije i to je vjerojatno jedina stvar koju bi rado potpisao i sam Vladimir Putin.

Upravo je to neizravno i poručio šef Kremlja konstatirajući da su osnovni interesi Moskve i Pariza važniji od trenutne političke klime.

Uvjeren sam da su osnovni interesi Rusije i Francuske važniji od trenutnog političkog okruženja – rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare, prenosi Tass.

Prema njegovim riječima, Moskva i Pariz su riješeni pronaći zajedničko rješenje problema u Siriji, Ukrajini, Sjevernoj Koreji, vezano za terorizam i nuklearni program.

Razgovarali smo o krizi u Ukrajini, mogućnostima rješavanja sirijskog problema i naravno, dotakli smo se složene, i u mojoj glavi opasne situacije s nuklearnim problemom u Sjevernoj Koreji i sa raketnim programom Sjeverne Koreje – rekao je Putin, posebno se osvrćući na ukrajinsku krizu i sankcije Rusiji.

Sankcije nisu odgovor – ni na koji način. Ajde da se borimo da se ukinu sva ograničenja u globalnoj ekonomiji – konstatirao je Putin.

Objašnjavajući sastanak s Marine Le Pen, šeficom krajnje desnice u Francuskoj i odgovarajući na optužbe o navodnom miješanju u izbore u Francuskoj, Putin je naveo:

Kada nam je Le Pen zatražila sastanak, nismo je mogli odbiti jer je ona uvijek podržala razvoj odnosa s našom zemljom – rekao je Putin.

Putin je kazao da se nema o čemu pričati kada su u pitanju optužbe da se Moskva miješa u izbore stranih zemalja, navodeći da Macron nije ni pokrenuo to pitanje, prenosi Reuters.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,