Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Milijune mrtvih morskih stvorenja more izbacilo na Havajima

Milijune mrtvih morskih stvorenja more izbacilo na Havajima

havaji-stvorenjaMilijuni uginulih morskih stvorenja je more izbacilo duž kilometarske obale Mokulei na Havajima, ostavljajući stručnjake u nedoumici

Nedavno je nekoliko desetaka tisuća mrtvih rakova uočeno na plaži samo nekoliko dana nakon što je more izbacilo tisuće žaba na sjevernoj obali.

Deseci tisuća rakova je bilo izbačeno na obalu Mokuleia plaže – Obala je nakon toga postala čudno ružičaste boje zahvaljujući nekoliko desetaka tisuća sitnih rakova koje je izbacilo more na obalu. No, o kakvim se sada radi stvorenjima i odakle su došla je velika misterija.

„Ne znam što se događa tamo. Ali nikada nisam vidio ništa slično„ – rekao je stanovnik Elisah Rivera. „To su milijuni, to nisu tisuće, to su milijuni. Mi smo zapravo hodali cijelim putem po plaži na kojoj je more izbacilo ova stvorenja, i to je bilo oko skoro 4 kilometra.”… Nejasno je otkuda su došla ova stvorenja.

Neki kažu da su rakovi, drugi kažu škampi, neki sumnjaju na jastoge. Država Odjel za zemljište i prirodne resurse, kaže da su to beba škampi … Stručnjakinja za okoliš Carroll Cox je također otkrila desetak mrtvih morskih krastavaca izbačenih na obalu. Ona vjeruje da su ova stvorenja bebe rakovi.

„Postoje i druge vrste. Samo sam primjetila morske krastavace koji su se nalazili na malom prostoru uz rakove. To izaziva zabrinutost kada imate više od jedne vrste na koju je utjecao ovaj događaj. To bi trebalo potaknuti neki alarm„ – rekla je Cox …

Stanovnik Mokuleiae je intervjuu rekao da se događalo i prije, ali da u ovom broju nikada nije vidio:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,