Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Mjesec dana bez šećera vraća mladost, zdravlje i ljepotu

Mjesec dana bez šećera vraća mladost, zdravlje i ljepotu

secerSpisateljica i blogerica Ariel Calderon iz Barcelone odlučila se oslobodi viška kilograma, zbog čega se odrekla šećera na mjesec dana. Pritom se Ariel nije odricala najukusnijih jela. Rezultat nije dugo čekala, piše “Womens day”

Osim odricanja od konvencionalnih proizvoda koji sadrže šećer, kao što su gazirana pića i poslastice, Ariel je isključila umjetne zaslađivače, sirupe, pa čak i med.

“Mislim da mnogi ljudi povezuju šećer sa keksom i kolačima”, piše Ariel, “ali zaboravljaju da se šećer nalazi se u 74 posto upakiranih namirnica, uključujući kruh, umake, tjestenine itd”.

Ali to ne znači da ćete zbog odricanja od šećera i proizvoda koji ga sadrže morati gladovati. Recepti na koje se oslanjala Ariel imaju različita ukusna domaća jela bogata povrćem i proteinima.

Među njima je losos sa špagetama, riža sa karfiolom, sendviči s grilanim povrćem, tacos s plodovima mora i još mnogo toga.

Odustajanje od šećera ne znači i odustajanje od ukusne hrane. Istovremeno, u običnom životu i ne mislimo koliko koristimo šećer. Jedemo ga mnogo više nego što ga tijelo traži, što izaziva bolesti srca, raka, pretilost i dijabetes.

Ariel rado dijeli recepte i fotografije ukusnih i veoma zdravih obroka bez dodanog šećera. Među fotografijama ukusne hrane su i one na kojima je ona sama – osvježena i vesela poslije samo mjesec dana nakon odricanja od loših ugljikohidrata.
 
(sputniknews.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , ,