Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Veleposlanstvo Rusije u Skoplju: Makedonija je pod ucjenama Bruxellesa, Washingtona i Londona

Veleposlanstvo Rusije u Skoplju: Makedonija je pod ucjenama Bruxellesa, Washingtona i Londona

makedonija-prosvjed-rusijaVeleposlanstvo Rusije u Skoplju o┼ítro je kritiziralo britanski list Sunday Times koji je objavio vi┼íe la┼żnih tekstova o tobo┼żnjem “mije┼íanju” Moskve u unutarnje stvari Makedonije

U njenom priop─çenju se prvo ukazuje: “Mnogi su jo┼í donedavno sumnjali da uklju─Źenost britanskih medija u infor-ratove mo┼że podriti same temelje tradicionalno mo─çne britanskog novinarstva. A sada je odgovor o─Źevidan: njezinu kvalitetu nezaustavljivo degradira. Najnovija potvrda je serija tekstova objavljenih u tom listu o Makedoniji”.

Veleposlanstvo Rusije dodatno navodi da u prvom tekstu Sunday Times tvrdi da neki “proruski nacionalisti” mogu Makedoniju pretvoriti u bojno polje na kojem ─çe se odigrati bitka izme─Ĺu Rusije i Zapada

U drugom: da Moskva tobo┼że prijeti Skoplju embargom na uvoz makedonske agrarne politike. A nikakve dokaze autor teksta nije ponudio.

Britanski list je tekstove plasirao pod `jakim` naslovima: “Makedoniji prijeti rusko mije┼íanje” i “Makedoniji su stavili do znanja ili zaokret prema Rusiji ili stradanja”.

Ruska ambasada u Skoplju je izrazila ┼żaljenje ┼íto su se profesionalni standardi brtanskih medija toliko srozali da je Sunday Times prisiljen objavljivati “jeftine propagandisti─Źke patke”.

I ocijenila: “U tim tekstovima se u kombinaciji plasiraju ignoriranje ─Źinjenica, bolesna te┼żnja ka manipulaciji i otvorenoj la┼żi i to tako da je te gluposti nemogu─çe nazvati proizvodom profesionalnog novinarstva”.

Posebno je naglasila da se radi o “bondiani” i da je naprosto besmisleno opovrgavati sva u nju uklju─Źena omanjivanja i la┼żi.

Za ilustraciju je ukazala da autor ne zna ─Źak ni rezultate makedonskih izvanrednih izbora i te se isti─Źe:

“O ─Źemu se mo┼że razgovarati sa ‘analiti─Źarom’ koji sada┼ínju vladu Makedonije naziva prokremaljskom, pa odmah potom, ve─ç poslije nekliko paragrafa, tvrdi da ‘Rusi vr┼íe izravan pritisak na vladu Makedonije da se preorijentira na Moskvu’. Pa gdje je tu bar elementarna logika i zdrav razum?”

Veleposlanstvo Rusije je ukazalo da je Makedonija postala predmet pritiska, ucjena i prijetnji sa strane Bruxellesa, Washingtona i Londona, a da Zapad pritom nastoji na Rusiju svaliti odgovornost za kaos koji pravi u toj zemlji i regiji. I zaklju─Źila:

“─îime ─çe se zavr┼íiti nova avantura Zapada na Balkanu zasad je te┼íko procijeniti. Jasno je jedno – Sunday Times ─çe i dalje neumorno izmi┼íljati povode za raskrinkavanje ‘optu┼żivanja Kremlja’, a dobro uhodana londonska proizvodna traka rusofobskih la┼żi nastavit ─çe se vrtiti bez zaustavljanja”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,