Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Osnivač Twittera: Mislio sam da će svijet postati bolji. Prevario sam se!

Osnivač Twittera: Mislio sam da će svijet postati bolji. Prevario sam se!

william-twitterOsnivač Twittera i suosnivač Blogera Evan Williams izjavio je da je mislio da će “svijet automatski postati bolje mjesto” zahvaljujući slobodi koju pružaju društvene mreže, ali priznaje da je “pogriješio”

Williams je to kazao u intervjuu za “New York Times”, koji ga je predstavio kao “tipa koji je otvorio Pandorinu kutiju”.

“Dok se on nije pojavio, ljudi su imali malo mjesta gdje su mogli otići kada su preplavljeni emocijama i ludim idejama, jedino su mogli napisati pismo nekom listu ili držati prodike susjedima”, navodi njujorški list.

Ovaj dnevnik Williamsa, u smislu razvoja komunikacijskih tehnologija, uspoređuje sa dostignućem Johannes Gutenberga, izumitelja tiskarskog stroja.

“Mislio sam da kada jednom svi budu u mogućnosti slobodno govoriti i razmjenjivati informacije i ideje, svijet će automatski postati bolje mjesto. Pogriješio sam u vezi s tim”, rekao je poznati poduzetnik iz Silicijske doline, koji je član upravnog odbora Twittera s najvećim brojem dionica ove kompanije.

Williams kaže da je “problem s internetom to što nagrađuje ekstreme”.

“Recimo da se primjerice vozite automobilom i vidite sudar. Naravno da ćete pogledati. Svatko pogleda. Internet shvati da to znači da svi traže više sudara, pa im pokušava osigurati”, smatra osnivač Twittera.

On tvrdi da mu je cilj da razbije ovu shemu.

“Ako naučim da ću, krećući se tim putem, viđati sve više i više sudara, krenut ću drugim putem”, objašnjava Williams.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,