Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Osniva─Ź Twittera: Mislio sam da ─çe svijet postati bolji. Prevario sam se!

Osniva─Ź Twittera: Mislio sam da ─çe svijet postati bolji. Prevario sam se!

william-twitterOsniva─Ź Twittera i suosniva─Ź Blogera Evan Williams izjavio je da je mislio da ─çe “svijet automatski postati bolje mjesto” zahvaljuju─çi slobodi koju pru┼żaju dru┼ítvene mre┼że, ali priznaje da je “pogrije┼íio”

Williams je to kazao u intervjuu za “New York Times”, koji ga je predstavio kao “tipa koji je otvorio Pandorinu kutiju”.

“Dok se on nije pojavio, ljudi su imali malo mjesta gdje su mogli oti─çi kada su preplavljeni emocijama i ludim idejama, jedino su mogli napisati pismo nekom listu ili dr┼żati prodike susjedima”, navodi njujor┼íki list.

Ovaj dnevnik Williamsa, u smislu razvoja komunikacijskih tehnologija, uspore─Ĺuje sa dostignu─çem Johannes Gutenberga, izumitelja tiskarskog stroja.

“Mislio sam da kada jednom svi budu u mogu─çnosti slobodno govoriti i razmjenjivati informacije i ideje, svijet ─çe automatski postati bolje mjesto. Pogrije┼íio sam u vezi s tim”, rekao je poznati poduzetnik iz Silicijske doline, koji je ─Źlan upravnog odbora Twittera s najve─çim brojem dionica ove kompanije.

Williams ka┼że da je “problem s internetom to ┼íto nagra─Ĺuje ekstreme”.

“Recimo da se primjerice vozite automobilom i vidite sudar. Naravno da ─çete pogledati. Svatko pogleda. Internet shvati da to zna─Źi da svi tra┼że vi┼íe sudara, pa im poku┼íava osigurati”, smatra osniva─Ź Twittera.

On tvrdi da mu je cilj da razbije ovu shemu.

“Ako nau─Źim da ─çu, kre─çu─çi se tim putem, vi─Ĺati sve vi┼íe i vi┼íe sudara, krenut ─çu drugim putem”, obja┼ínjava Williams.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,