Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Japanci otkrili: Tajna dugovječnosti leži u tome kada crijeva krče

Japanci otkrili: Tajna dugovječnosti leži u tome kada crijeva krče

japan-dijeteTajna dugovječnosti je u jednom obroku dnevno, tvrde japanski stručnjaci. Jede se samo jednom, i to po mogućnosti večera

Nutricionisti diljem svijeta nikako neće podržati japanske savjete, ali Yoshinori Nagumo, predsjednik međunarodne anti-aging udruge i klinke “Nagumo”, koji je specijaliziran za borbu protiv raka, kaže da vam crijeva moraju krčati ako želite živjeti dugo.

“Glad je ključna za fizičko zdravlje. Glasanje (kruljenje) crijeva je na staničnoj razini znak da se u organizmu odvijaju pozitivne reakcije koje ujedno i pomlađuju”, piše u svojoj knjizi ovaj liječnik koji već desetak godina jede samo jedan obrok dnevno.

Serija eksperimenata, prema njegovim riječima, pokazala je da je kalorijska restrikcija od 40 posto povećala životni vijek za 50 posto.

“Potrebna su 52 dana da se kompletno obnove sve stanice u organizmu. Važno je znati još nešto, opseg struka će vam se smanjiti postupno”, kaže Nagumo.

Ova dijeta, koja je vjerojatno jedna od najradikalnijih, već je naišla na oštre kritike nutricionista diljem svijeta koji kažu da savjete Yoshinori Nagume treba uzeti s velikom rezervom.
 
(b92)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , ,