Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘PRESTANI SE OPIRATI. POSLUŠAJ NAS!’ Totalitarni eksperiment američkih policajaca na maloljetnicima

‘PRESTANI SE OPIRATI. POSLUŠAJ NAS!’ Totalitarni eksperiment američkih policajaca na maloljetnicima

suzavac-skolaŠkolski zadaci i eksperimenti ponekad znaju biti neobični i iscrpljujući, no ovako nešto mnogi još vjerojatno nisu vidjeli

I rijetki bi pristali iskusiti ono što su iskusili učenici srednje škole Barberton u američkoj saveznoj državi Ohio.

Video koji se posljednjih dana širi internetom zaprepastio je mnoge. Naime, gotovo tri minute koliko traje, ispunjen je bolnim jaucima školaraca koji su dobrovoljno pristali da im se lice poprska suzavcem.

Dok 14 dječaka i djevojčica stoji u vrsti i iščekuje neugodno iskustvo, muškarac im strogim glasom govori da se prestanu odupirati.

Samo nekoliko sekundi nakon što im pošprica lica, djeca počnu bolno vrištati, jaukati i plakati.

I dok su neki korisnici društvenih mreža video smatrali smiješnim, većina ljudi se zgrozila i postavljala pitanje zašto se ovakav eksperiment uopće provodio u srednjoj školi.

Magazinu People stigao je službeni odgovor.

Učenici naše škole imali su priliku dobrovoljno sudjelovati u aktivnosti u kojoj su kratko vremena bili podvrgnuti špricanju male količine suzavca. Aktivnost je provodio instruktor, bivši šef policije, izuzetno profesionalan u svom poslu.

Učenici su morali imati potpisano dopuštenje roditelja kako bi prisustvovali u vježbi, a namjera ovog treninga bila je da nauče sve o obrambenim taktikama, snazi i utjecaju suzavca na možebitnog napadača. Tečaj je organiziran u sklopu Obrazovnog centra Ohio – stoji u službenom školskom dopisu.

S obzirom da američki policajci u većini slučajeva potežu oružje umjesto suzavca, ovaj eksperiment nema nikakvu realnu svrhu simulacije stvarnog događaja.

Reakcije djece pogledajte u videu.
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,