Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Izraelski ministar: ISIS je pod na┼íim zapovjedni┼ítvom

Izraelski ministar: ISIS je pod našim zapovjedništvom

izrael-isis1Bivši izraelski ministar obrane priznao je da Izrael ima potpunu i krajnju kontrolu nad ISIS-om koji ne predstavlja opasnost za njihovu zemlju

Prema biv┼íem ministru obrane Moshe Ya’alonu, ISIS-ovi militanti su se ispri─Źali u najmanje jednoj prilici nakon ┼íto su zabunom napali vojnike Izraelskih obrambenih snaga IDF-a na okupiranim Golanskoj visoravni, pi┼íe YNW.

U intervjuu za Times of Izrael, Ya’alon je slu─Źajno priznao da Izrael ima otvoreni komunikacijski kanal sa Islamskom dr┼żavom.

ÔÇ×Bio je jedan slu─Źaj u zadnje vrijeme gdje je ISIS otvorio vatru i ispri─Źao se.ÔÇŁ

Na pitanje da pojasne svoju kontroverznu izjavu, Ya’alonov ured je to odbio pojasniti. IDF je tako─Ĺer odbio komentirati. Prema izraelskom zakonu, svaka komunikacija s teroristima se smatra nelegalnom, prenosi RT.

Ya’alon je slu┼żio kao izraelski ministar obrane od 2013. do ostavke u svibnju 2016., a njegovi komentari se navodno odnose na prvi izravni incident i sukob izme─Ĺu Izraela i terorista Islamske dr┼żave.

U tom incidentu koji se dogodio pro┼ílog studenoga,teroristi─Źka grupa Shuhada al-Yarmouk, koja je obe─çala vjernost ISIS-u, razmijenila je vatru sa izraelskim snaga nakon ┼íto je Golanska brigada IDF-a pre┼íla sigurnosnu ogradu sa Sirijom u provedbi ÔÇ×operacije iz zasjede.ÔÇŁ


Iako slu┼żbena izraelska pozicija u Siriji slijedi neutralnost u sirijskom sukobu, Tel Aviv je u pro┼ílosti i u nekoliko navrata napao sirijske vojne ciljeve u Siriji kako bi se sprije─Źilo navodni prijenos oru┼żja libanonskoj grupi Hezbollah, koju Izrael smatra teroristi─Źkom skupinom.

Izraelski zrakoplovi su optu┼żeni za navodno bombardiranje sirijskog konvoja koji je prevozio iransko oru┼żje Hezbollahu, jo┼í u sije─Źnju 2013. Jo┼í vi┼íe optu┼żbi se pojavilo u javnosti tijekom godina, ┼íto je Tel Aviv stalno odbijao komentirati.

Na kraju je u o┼żujku ove godine, Tel Aviv je potvrdio dirigirane zra─Źne napade na nekoliko ciljeva vojske u Siriji, nakon ┼íto je Damask aktivirao svoj obrambeni zra─Źni sustav protiv zrakoplova izraelske vojske IDF.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je opravdao upad u suverenu dr┼żavu obja┼ínjavaju─çi da su zrakoplovi IDF-a napali konvoj oru┼żja Hezbollaha.

Damask je, me─Ĺutim, rekao da izraelski napadi samo koriste Islamskoj dr┼żavi i drugim teroristi─Źkim skupinama. Ranije ovog mjeseca sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je opet okrivio Izrael da poma┼że militanatima koji teroriziraju njegovu zemlju.

ÔÇ×Mo┼żete pretpostaviti da se ti teroristi bore za Izrael. Ako oni nisu dio redovne izraelske vojske, oni se bore za Izrael. Izrael ima zajedni─Źke ciljeve s Turskom, SAD-om, Francuskom, Velikom Britanijom, Saudijskom Arabijom, Katarom i drugim zemljamaÔÇ× – rekao je Assad citiran od strane Ynet vijesti.

ÔÇ×Izrael radi na pomaganju tim teroristima gdje god sirijska vojska napreduje. Ona napada u jednom ili drugom obliku da im pru┼żi pomo─ç, i da se zaustavi zamah sirijske vojske u lice teroristaÔÇ× – rekao je sirijski lider.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,