Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRKOSNA POLJSKA PORUČILA EU: ‘Ako nas natjerate da primimo samo jednog migranta, izlazimo iz EU’

PRKOSNA POLJSKA PORUČILA EU: ‘Ako nas natjerate da primimo samo jednog migranta, izlazimo iz EU’

beata-szydloPoljska premijerka Beata Szydlo kaže da zemlja „ne može prihvatiti migrante”, upozoravajući Bruxelles da će napustiti Europsku uniju ako budu prisiljeni odreći se suvereniteta otvaranjem granica hordi migranata

Poljska gleda kao se susjedna Njemačka zatrpava milijunima doseljenika, a premijerka Szydlo je odlučna u izbjegavanju problema koje ideologija multikulturalizma izaziva u Njemačkoj i drugim dijelovima Europe.

Mariusz Blaszczak, ministar unutarnjih poslova je ostao iznenađen stavovima premijerke u srijedu, unatoč tome da Europska unija prijeti pravnim radnjama i teškim financijskim kaznama protiv Poljske zbog odbijanja otvaranja granica za imigrante, piše TheNews.

Navodeći da će prihvaćanje ilegalnih migranata „sigurno biti još gore za Poljsku”, od kazne EU, rekao je Blaszczak za državni radio te je dodao da je „sigurnost Poljske i Poljaka” na kocki, napominjući povezanost između masovnih migracija i terorističkih napada u Europi.

Prijetnje Bruxellesa

EU je upozorila Poljsku da ima rok do lipnja da otvori svoje granice i počne prihvaćati izbjeglice – ili će se suočiti sa oštrim financijskim sankcijama.

Dimitris Avramopoulos, europski povjerenik za migracije Bruxellesa je rekao: „Pozivam Poljsku i Mađarsku koji nisu primili niti jednog migranta … da to krenu raditi upravo sada.”

„Ako oni ništa ne poduzmu po tom pitanju prije sljedećeg izvješća u lipnju, Komisija neće oklijevati iskoristiti svoje ovlasti na temelju ugovora za otvaranje postupka povrede prava.”

Međutim, premijerka Beata Szydlo je ostala prkosna u lice Bruxellesu. Ona vjeruje da je financijska kazna bolja od gubitka poljskog identiteta i podvrgnuti svoje ljude problemima masivne migracije.

Ona je na tiskovnoj konferenciji rekla da Poljska neće biti zlostavljana od strane Europske unije u prihvaćanju kulta multikulturalizma, ističući da nije bilo nikakvog formalnog sporazuma oko obveznih kvota.

Premijerka je također rekla da su Europljani svih nacionalnosti sada kritični u svezi programa prisilne masovne migracije Europske unije.

„Kritički stav prema mehanizmu preseljenja migranata postaje sve prisutniji u Europskoj uniji”, kazala je, prema izvješću poljskog državnog radija.

„Poljska ne može prihvatiti migrante.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,