Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PREMIJER ROBERT FICO: Islamu nema mjesta u Slova─Źkoj – mi nismo ‘multikulti’

PREMIJER ROBERT FICO: Islamu nema mjesta u Slova─Źkoj – mi nismo ‘multikulti’

fico-islam-slovackaSLOVA─îKI PREMIJER JE DODATNO POJASNIO: AKO NEKOGA I BUDEMO PRIMALI – BIT ─ćE TO KR┼á─ćANI SA BLISKOG ISTOKA

Slova─Źke vlasti ne ┼żele muslimanske izbjeglice u svojoj zemlji ni prema kvotama EU, a premijer te zemlje Robert Fico jasno je poru─Źio da ─çe primiti samo kr┼í─çane s Bliskog Istoka, ako uop─çe moraju primati migrante.

“Volim jasne rije─Źi. Islamu nema mjesta u Slova─Źkoj. Mi nismo, multikulti ‘. Mi ka┼żemo, Ne! ‘ i ne─çemo promijeniti na┼íe gledi┼íte”, poru─Źuje Fico, navodi DW.

Pred Sudom EU po─Źeo je proces o temi koja optere─çuje Uniju ve─ç du┼że vrijeme – raspore─Ĺivanju imigranata po zemljama ─Źlanicama, ─Źemu se protive Slova─Źka i Ma─Ĺarska, ali i Poljska..

Kad je 2015. godine u Vije─çu EU donesena odluka o raspore─Ĺivanju po ─Źlanicama Unije oko 120.000 imigranata koje se nalaze u izbjegli─Źkim kampovima u Gr─Źkoj, Robert Fico bio je primjetno ljut:

“To je naredba koju ne mo┼żemo prihvatiti. Ja ostajem pri svom obe─çanju: sve dok sam premijer nijedna, kvotna izbjeglica ‘ne─çe do─çi u Slova─Źku”.

Na Slova─Źku je prema toj odluci “otpalo” tek 805 izbjeglica koje bi trebalo primiti. Osim Slova─Źke, protiv raspore─Ĺivanja su bile Ma─Ĺarska, ─îe┼íka i Rumunjska.

Ficov kabinet je po─Źetkom prosinca 2015. godine donio je odluku da Slova─Źka podnese tu┼żbu zbog kvota pred Sudom EU.

“Mi smo Vlada Slova─Źke, vlada suverene dr┼żave. Imamo pravo podnijeti takvu tu┼żbu”, obrazlo┼żio je on, a tu┼żbi se priklju─Źila i Ma─Ĺarska.

Slova─Źka ima pet milijuna stanovnika, a manje od tri posto su stranci koji ┼żive u toj zemlji. Nekoliko tisu─ça njih su muslimani. U Slova─Źkoj su, u jednom, svi slo┼żni: useljavanje, barem kada je o muslimanima rije─Ź, nije po┼żeljno. A ako izbjeglica nekako dospije u Slova─Źku (16 ih je navodno bilo ove godine), najprije dolazi u jednu vrstu “logora za zatvorenike”, navodi DW.

Presuda u ovom sporu o─Źekuje se najranije u listopadu ove, a najkasnije u o┼żujku idu─çe godine.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,