Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ANGELA MERKEL UVELA KOMUNIZAM: Početak oduzimanja privatnih nekretnina koje će država dati migrantima

ANGELA MERKEL UVELA KOMUNIZAM: Početak oduzimanja privatnih nekretnina koje će država dati migrantima

njemacka-imigrantiNjemačka vlast je u gradu Hamburgu počela oduzimati stambene apartmane protiv volje vlasnika kako bi se prilagodili ogromnom priljevu migranata koji dolaze u grad

U potezu bez presedana, vlasti u gradu Hamburgu su zaplijenile šest stambenih jedinica, blizu centra grada. Povjerenik kojeg je imenovao grad sada vrši adaptaciju istih objekata nakon čega će ih iznajmiti – i to sve protiv volje vlasnika – za nisku cijenu migrantima koje vlast odabere.

Slične mjere eksproprijacije su predložene i u Berlinu, njemačkom glavnom gradu, ali se odustalo jer se smatralo da je to neustavno, piše Infowars.

Glasnogovornica distrikta Hamburg Sorina Weiland je rekla da će svi „nužni” troškovi sanacije biti naplaćeni vlasniku nekretnine, te je upozorila da sada 400 migranata dolazi u grad svaki dan, a plan izvlaštenja (eksproprijacije) će se provoditi i dalje.

Izvlaštenje (ekspropracija) predstavlja pravni institut pomoću kojega država (javna vlast) autoritativnim zahvatom u imovinska prava određenih subjekata oduzima ili ograničava ta prava u svoju korist ili u korist nekog drugog objekta.

Izvlaštenje je ozakonjeno hamburškim Zakonom o zaštiti nekretnina (Hamburger Wohnraumschutzgesetz), zakonom iz 1982. godine koji je obnovljen od strane gradske socijalističke vlade u svibnju 2013. kako bi se omogućilo da grad iskoristi svaku stambenu jedinicu imovine koja je slobodna tijekom više od četiri mjeseca.

Prisilni najam, prvi takve vrste u Njemačkoj, ima za cilj da stvori pritisak na vlasnike ostalih slobodnih stanova u gradu kako bi došli na raspolaganje za iznajmljivanje.

Od 700.000 jedinica za najam, negdje između 1.000 i 5.000 (manje od jedan posto) smatra se da su prazne, prema procjeni od strane Senata Hamburga.

Institut Gatestone izvještava: Socijalisti i Zeleni su u Hamburgu nedavno osnovali „vrući telefon”, gdje lokalni stanovnici mogu prijaviti nekretnine prikladne za oduzimanje od strane države. Aktivisti su također izradili web stranice – Leerstandsmelder (detektor zauzetosti) – koji će identificirati nenastanjene nekretnine u Hamburgu i u drugim njemačkim gradovima.

Ostaje nejasno zašto je stanodavac u Hammu ostavio svoje stanove praznima tijekom više od pet godina. Neki su podržali tu ideju ali, s obzirom na položaj nekretnine, troškovi obnove će možda biti previsoki, i vrlo vjerojatno ih neće pokriti troškovi iznajmljivanja.

Gradski dužnosnici su rekli da je mjera bila nužna jer, u to vrijeme, više od 400 novih migranata stže u Hamburg svaki dan, a sva postojeća skloništa za imigrante su puna. (to znači ako se ovim tempom nastavi, u Hamburg će u samo 3 godine useliti 400.000 ilegalnih imigranata)

Gradske vlasti kažu da ako vlasnici neiznajmljenu nekretninu odbiju dati na raspolaganje gradu na dobrovoljnoj osnovi, grad bi trebao dati pravo da se nekretnina oduzme silom.

Mjera je pozdravljena pljeskom od strane onih na lijevoj strani političkog spektra. „Činimo sve što možemo kako bi se osiguralo da imigranti nisu beskućnici tijekom nadolazeće zime”, rekao je senator Do Steffen Zelene stranke.

„Iz tog razloga, moramo koristiti upražnjene komercijalne nekretnine.”

Drugi tvrde da su napori države da oduzme privatno vlasništvo – autokratski i da to smrdi na komunizam.

„Predloženo oduzimanje privatnog zemljišta i zgrada je masivni napad na prava vlasništva građana Hamburgu”, rekao je Andre Trepoll, desnog centra Kršćanske demokratske unije (CDU).

„To je eksproprijacije od strane države.”

On je rekao da predložena mjera „zakonsko zastrašivanje” koje povećava „političku branu sa dalekosežnim implikacijama. Ovaj potez ne opravdava bilo koja sredstva„.

Katja Suding, vođa Slobodnih demokrata (FDP) u Hamburgu, rekla je da je predloženi zakon „neprihvatljiv prelazak crvene linije … Takve mjere će jedino razbuktati mržnju prema imigrantima.”

Slične mjere eksproprijacije predložene su u Berlinu, njemačkom glavnom gradu, ali se odustalo jer se smatralo da je takav potez neustavan.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,