Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NUKLEARNO NAORUŽANJE? Režim Saudijske Arabije kupuje oružje za 300 milijardi dolara iako je najsigurnija zemlja na Bliskom istoku

NUKLEARNO NAORUŽANJE? Režim Saudijske Arabije kupuje oružje za 300 milijardi dolara iako je najsigurnija zemlja na Bliskom istoku

arabija-trump-oruzjeBijela kuća kaže da će u tome zatvoriti niz poslova sa oružjem u Saudijskoj Arabiji u vrijednosti procijenjenih na 300 milijardi dolara

SAD su blizu zaključivanja velikog broja sporazuma o isporukama naoružanja Saudijskoj Arabiji u vrijednosti od 100 milijardi dolara, javio je Reuters, pozivajući se na visokog dužnosnika Bijele kuće.

Činovnik koji je želio ostati anoniman izjavio je da ukupna vrijednost ugovora u narednih 10 godina može prijeći 300 milijardi dolara. Navedeno je da će na taj način Saudijskoj Arabiji biti pružena pomoć u povećanju njenih obrambenih sposobnosti. Također, SAD namjeravaju nastaviti pružati podršku Izraelu.

“Nalazimo se u završnom stadiju cijele serije ugovora”, rekao je činovnik.

Ranije je saopćeno da će predsjednik SAD Donald Trump tijekom svojih posjeta Saudijskoj Arabiji, Izraelu i Italiji posebnu pozornost posvetiti problemu međunarodne sigurnosti.

Predsjednik Barack Obama je otkazao seriju planirane prodaje oružja Saudijskoj Arabiji u posljednjih mjeseci njegove administracije zbog saudijske zračne kampanje u Jemenu koja je dovela do brojnih civilnih žrtava.

UN procjenjuje da je 17 milijuna građana Jemena od ukupno 27 milijuna ljudi „”pothranjeno” i teško može doći do hrane. To uključuje 3,3 milijuna trudnica, dojilja i djece, od kojih je 462,000 mlađih od pet godina koji su „izrazito pothranjeni.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,