Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Ruske i sirijske snage uhvatile 1000 ISIS-ovih militanata – MEDIJI ŠUTE!

Ruske i sirijske snage uhvatile 1000 ISIS-ovih militanata – MEDIJI ŠUTE!

vojnici-sirijaRuske i sirijske snage su uhitile više od 1.000 militanata ISIS-a u Siriji, usprkos totalnom medijskom zamračenju

Zajednička vojna akcija urodila je polodom i napokon oslobodila i zadnju četvrt Damaska od ISIS-ove vladavine, nakon mjeseci žestokih sukoba između Daesh-a i ruskih i sirijskih snaga.

Fort-russ.com izvještava: Potez sirijske vojske i ruskih vojnika je toplo pozdravljen od strane stanovnika Damaska, čije su četvrti u posljednjih nekoliko mjeseci često bile na meti terorističkih raketa i minobacača.

Novi uspjeh također je bio objavljen u gradu Al Mouadamiyeh, koji se nalazi u okrugu Damascene područja Daraya, gdje je velika grupa terorista Al Nusra Fronte uništena od strane jedinica sirijske vojske.

Oko 1000 džihadista, povezanih sa Al Nusra Frontom, se predalo vlastima u južnoj sirijskoj pokrajini Daraa, ranije u subotu.

Vojska je također napravila daljnje pomake u istočnoj sirijskoj pokrajini Deir Ez Zouru, gdje su terorističke grupe i pokreti ISIS-a ponovno došli pod intenzivnu vatru.

Nekoliko ISIS-ovih ciljeva su uništeni u područjima Al Sheikh Yassin Al Hamidiyeh i Kanamat grada Deir Ez Zourua i okolnim područjima zračne luke grada Deir Ez Zouru, ostavljajući mnoge mrtve i izlijeđene teroriste, uz uništavanje njihove vojne opreme, oružja i zalihe streljiva.

Deir Ez Zouru nije međutim jedino mjesto gdje se ISIS susreo sa gubicima. Ne mali broj ISIS-ovih terorista je ubijen tijekom vojnih pohoda u istočnom dijelu pokrajine Aleppo.

U međuvremenu, izvori su potvrdili da kurdske milicija, povezana sa takozvanim „sirijskim demokratskim snagama”, je najavila da će uskoro predati kontrolu nad branom na Eufratu – sirijskoj vladi.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,