Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » UDARNA VIJEST – STRANA VOJSKA UŠLA U MAKEDONIJU!

UDARNA VIJEST – STRANA VOJSKA UŠLA U MAKEDONIJU!

kfor-kosovoKolona KFOR-a s Kosovu, prešla granicu i ušla u Makedoniju, na graničnom prijelazu Blace. Poznato je da su u konvoju talijanski vojnici

Još se ne zna zašto su i na temelju čega strane vojne snage ušle na teritorij Makedonije.

Lokalni mediji su postavili pitanje Ministarstvu unutarnjih poslova, ali policija je zatražila da se pošalje službeni zahtjev za dobivanje informacija.

Interesantno je da se ulazak NATO vojnika iz Italije u Makedoniju gotovo poklopio s izjavom čelnika Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva da Makedoniju vidi kao 30. članicu NATO saveza, s tim što je, kako je rekao, prethodno neophodno riješiti spor s Grčkom oko imena.

Zaev je za podgoričku “Pobjedu” rekao da je za Makedoniju važno članstvo NATO zbog toga što taj vojni savez, posebno, kako je rekao, kod nas na Balkanu, podrazumijeva stabilnost, sigurnost i nepovredivost granica.

“Osim toga, NATO je garancija rasta gospodarstva, ekonomskog razvoja, dotoka stranih investicija.”, rekao je Zaev.

Najzad, da je Makedonija bila članica NATO, diktatorski režim Nikole Gruevskog, zajedno sa svojim sponzorima, ne bi se usudio izazivati krize i nerede kakve smo, nažalost imali prilike gledati posljednjih nekoliko godina – rekao je Zaev.

Govoreći o tome kako će Makedonija riješiti spor s Grčkom, zbog kojeg je blokirana u NATO integracijama, Zaev je rekao kako vjeruje da će dijalogom dvije vlade, koje će uvažiti makedonski identitet, dignitet i ponos, doći do rješenja tog višedesetljetnog spora.

U tome će nam, nadam se, pomoći oporba, ali i građani Makedonije koje ćemo, ako to bude potrebno, pozvati da na referendumu odluče o imenu države u kojoj žive.

Kao što znate Grčka je promjenu imena Republike Makedonije postavila kao uvjet našeg ulaska u NATO – rekao je Zaev i dodao:

Iskreno ne razumijem što se to od nas očekuje.

Da se izjasnimo kao Marsovci?!

Makedonci smo i ne možemo biti ništa drugo. Uzgred, podsjećam vas da su našu zemlju 123 države svijeta priznale pod imenom Republika Makedonija – poručio je on.
 
(Vestinet.rs,Informer.rs,Tanjug)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,