Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POVIJEST SE PONAVLJA Znate li zašto je Rimsko Carstvo palo? Zbog masovnih migracija!

POVIJEST SE PONAVLJA Znate li zašto je Rimsko Carstvo palo? Zbog masovnih migracija!

rimsko-carstvo-migrantiPovijest se ponavlja i ovog puta uz dopuštenje vlasti i ‘rimsko carstvo’ opet će pasti!

Talijanska povjesničarka Alessandro Barbero, profesorica srednjovjekovne povijesti na Sveučilištu u Piemonte Orientale, ukratko je objasnila kako je došlo do strelovitog pada Rimskog Carstva u emisiji „Ulisse”, emitiranoj od strane talijanskedržavne televizije RAI 3 8. listopada 2016.

„Dakle, zašto je Zapadno Rimsko Carstvo nestalo? Ono se srušilo jer više u jednom trenutku nije bilo sposobno nositi se masovnim imigracijama.

Rimsko carstvo počelo je prihvaćati imigrante kada je epidemija boginja zavladala i odnosila živote ljudi. Ljudi su tada mogli prijeći granicu uz dozvolu vlasti. Cijele plemena, cijeli narodi naselili su Italiju, Galiju kako bi osigurali sebi posao i vojsku za mladiće. To je učinjeno na temelju preciznih ugovora s carskom vlasti.

U određenom trenutku, protok imigranata bio je prevelik, a uprava, koja je odgovorna za stanje već je bila previše oštećena i političari koji su dali pristanak više nisu imali jasnu ideju.

Humanitarni hitni slučajevi imigracije, dolazak izbjeglica i ilegalna eksploatacija imigranata stvorila je eksplozivnu situaciju, koja je tada popustila neredima, ratovima, u propasti, ukratko, i u onome što mi zovemo barbarska invazija – i pad rimskog Carstva’ rekla je povjesničarka apelirajući na to da se – povijest ponavlja!

30. rujna 2016. godine, list Giornale objavio je:

„Rimsko carstvo je palo jer je imalo premalo rođenih i previše stranaca”.

Imigranti su brojčano preuzeli kontrolu u vojsci, uzdigli se na najviše vojne dužnosti i htjeli su preuzeti kontrolu nad svakim mjestom’.

Shvaćate li da je Europa trenutno pod ponovnom barbarskom okupacijom? Povijest se ponavlja i ovog puta uz dopuštenje vlasti i ‘rimsko carstvo’ opet će pasti!
 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,