Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Walker gazi mir i uspostavlja Novi svjetski poredak – zreo je za tužbu!

Walker gazi mir i uspostavlja Novi svjetski poredak – zreo je za tužbu!

kosovo-walkerJavnost je Walkerovu izjavu o planu za “ujedinjenje Albanaca iz Albanije, Kosova i albanske dijaspore” vidjela kao udar na međunarodni mir i uspostavu Novog svjetskog poretka, ali i kao projekt koji može ostvariti samo na silu, što je napad i na međunarodni mir

William Walker najavom da ima plan na kome radi i koji će ujediniti sve Albance iz Albanije, Kosova i albanske dijaspore, prekršio je niz međunarodnih akata koji se tiču ​​državnih granica.

“Walkerova izjava predstavlja javni poziv i udar na međunarodni javni poredak, koji se temelji na Povelji Ujedinjenih naroda. To je istovremeno i javni poziv za kršenje (mijenjanje) postojećih granica država-članica UN.

Ovako nečim prekršili bi se svi akti međunarodnog javnog prava kao što su i Povelja UN i Helsinški završni akt koji jamči nepovredivost granica europskih država, te da ovakav poziv-namjera predstavljaju istovremeno jednu opasnu izjavu koja ugrožava međunarodni mir.

Ovakva izjava je, dodaje se, više nego skandalozna, posebno ako se ima u vidu da ju je izgovorio netko tko je svojevremeno imao veoma visok položaj i važnu ulogu kao šef verifikacijske misije OESS-a na Kosovu.

Ona kaže da i pored toga što je Walker ovako nešto iznio, najvjerojatnije u vlastito ime, a ne u ime neke države kao subjekta međunarodnog javnog prava, težina i opasnost izjave nije ništa manja.

Kroz izjavu Walkera sada se jasno pokazuje da je to zaista bio plan uspostave Novog svjetskog poretka iza koga je stajala i međunarodna zajednica.

Taj (Walkerov) plan može biti ostvaren samo nasilno. Drugačije ne može, jer će ljudi koji žive na tim prostorima (Makedonija, Crna Gora, Grčka, uz Kosovo i Albaniju čine teritorija Velike Albanije prim. A.), a koji su druge nacionalnosti, braniti svoju imovinu i svoje živote, osim ako se ne ostvare Haradinajeve riječi da će se dogoditi novi rat i da za ovakve planove nikad nitko nije odgovarao, te da je uvjeren da se to neće dogoditi i sada.

Naši sugovornici kažu da bi Walkera mogle zbog ove najave pravno goniti države po zakonima te države ako procjene da je njegova namjera uperena prema njoj.

Walker je široj javnosti poznat kao voditelj misije OESS-a. Svoj plan o “Albancima u jednoj državi” objelodanio je na proslavi 17 godina postojanja stranke Ramusha Haradinaja u Prištini.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,