Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » CHEMTRAILS » Neovisni Harvardski znanstvenici o geoinženjeringu: Priznajemo, ‘Chemtrailsi’ nisu Zavjera

Neovisni Harvardski znanstvenici o geoinženjeringu: Priznajemo, ‘Chemtrailsi’ nisu Zavjera

avion-chemTim znanstvenika sa Harvarda je najavio planove za izvođenje geoinženjering pokusa u javnosti, te su priznali po prvi put da „Chemtrailsi” nisu teorija zavjere

Znanstvenici planiraju raspršiti aerosolne spojeve u atmosferu kako bi se pokušati steći kontrolu nad Zemljinom klimom i borbu protiv globalnog zatopljenja.

Istraživači s Harvarda su inzistirali da ovaj eksperimet vremenske modifikacije, se održi kasnije ove godine, i da je tak eksperiment „prvi svoje vrste”.

No, to je malo vjerojatno jer su Ujedinjeni narodi priznali prošle godine da su Chemtrailsi pravi pokusi koje tajno provode vlade širom svijeta.

Naturalnews.com je izvijestio da je zviždač američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) Michael Davis, koji je služio u agenciji 16 godina i radio za Nacionalnu agenciju za sisteme protiv zagađenja (NPDES), koji se nalazi u Chicagu, Illinois, istupio ranije ove godine kako bio razotkrio sve tajne planove na području geoinženjeringa ove savezne agencije.

Davis je navodno dobio otkaz jer se usudio progovoriti o svojoj zabrinutosti. „Dobio sam otkaz kao javni službenik koji obavlja javnu uslugu za u svezi pitanja antropogenog taloženja aluminija zbog atmosferskog geoinženjeringa”, naveo je on.

Davis nije jedini znanstvenik koji je zabrinut zbog posljedica pokušaja kontrole klime.

Kontroverzna tehnika se koristi raspršivačima da bi blokirala sunčeve zrake što može dovesti do katastrofalnih posljedica. Ne samo da bi poslije toga ugljični dioksid i dalje rastao, već neki znanstvenici kažu da bi se trebalo prestati prskanje atmosfere aerosolima – možda zbog štete za okoliš kada ti spojevi padne na zemlju – to neizbježno može dovesti do ubrzanog globalnog pomaka temperature.

„Umjesto da pokušavaju smanjiti reaktivnost aerosola, znanstvenici su željeli materijal koji je vrlo reaktivan ali na način kojim bi se izbjeglo uništenje ozona”, rekao je koautor Frank Keutsch.

Istraživači su se navodno sada usredotočili na kalcit, koji je prilično reaktivan spoj pronađen u vapnencu. Ovo je neobičan izbor tvari za prskanje u atmosferi, jer kada se kalcit raspadne, on proizvodi ugljični dioksid – što je ono za što klimatski entuzijasti općenito krive klimatske promjene.

Kalcit u prisutnosti kiseline, posebno razrijeđene klorovodične kiseline (HCl), daje CO2. I kao što je istraživanje dokumentiralo, ova kiselina je prisutna u Zemljinoj atmosferi, a istraživanje iz 2014. godine je pokazalo da je količina HCl-a u Zemljinoj stratosferi – porasla.

Možete vidjeti gdje to ide: Ako ta dva spoja dođu u susret, to bi potencijalno moglo dovesti do proizvodnje više CO2, pogotovo s obzirom da će biti potrebne nano-veličine ili manje čestice kalcita za stvaranje aerosola.

Kao što Državni ured za oceane i atmosferu objašnjava: „Ugljični dioksid spada u kategoriju plinova poznatih kao ‘staklenički plinovi.”

Staklenički plinovi se smatraju jednim od čimbenika koji pridonose „globalnom zatopljenju”, protiv kojih se bore geoinženjering znanstvenici.

Znači, znanstvenici pokušavaju zaprašivati Chemtrailsima zemljinu atmosferu čiji je glavni spoj – KALCIT. No taj kalcit kada padne na zemlju se razlaže i proizvodi CO2, što je glavni spoj protiv kojeg se bore znanstvenici. U biti, njihova ideja je kontradiktorna i pobija bilo kakav napradak.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: CHEMTRAILS · Tags: , , , , , , ,