Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DAN ZA POVIJEST U FRANCUSKOJ: Danas drugi krug! Tko će pobijediti – Rothschildov bankar Macron ili Le Pen?

DAN ZA POVIJEST U FRANCUSKOJ: Danas drugi krug! Tko će pobijediti – Rothschildov bankar Macron ili Le Pen?

izbori-francuskaU Francuskoj su u nedjelju ujutro otvorena birališta za drugi krug predsjedničkih izbora na kojima će oko 47,5 milijuna Francuza odlučiti hoće li njihov novi predsjednik biti centrist i Rothschildov bankar Emmanuel Macron ili pripadnica krajnje desnice Marine Le Pen

Rezultati izbora u svakome slučaju povijesni

Rezultat ovih predsjedničkih izbora svakako će biti povijestan – Macron bi mogao postati najmlađi francuski predsjednik dosad, a bude li uspješnija Le Pen, Francuska će dobiti prvu predsjednicu i prvu pripadnicu krajnje desnice na čelu države.

Macron je socijalni liberal, protržišno i proeuropski orijentiran i nudi viziju osnažene, kompetitivne francuske ekonomije, otvorene svijetu.

Macron vodi u anketama mainstream medija

Po posljednjim anketama Macron ima prednost od 23 do 26 posto pred Le Pen. Za njega planira glasati otprilike 60 posto ispitanika, a gledatelji su ga u otprilike sličnom omjeru proglasili pobjednikom burnog televizijskog sučeljavanja u srijedu navečer.

Međutim, zasad se ne zna hoće li na rezultate izbora utjecati “masivni i koordinirani” hakerski napad na Macronovu izbornu kampanju. Hakirani mailovi i dokumenti objavljeni su na internetu u petak navečer.

Iako je Le Pen udaljila svoju stranku od otvoreno antisemitske i ksenofobne retorike, odlučna je vratiti ono što naziva izgubljenim francuskim suverenitetom i zaustaviti useljavanje.

Emmanuel Macron i čelnica Nacionalne fronte po mnogome su na suprotnim krajevima političkog spektra.

Oko 67.000 biračkih mjesta otvoreno je u 8 sati, a birači na dijelu francuskog prekomorskog teritorija glasovali su u subotu.

Prvi rezultati očekuju se u 20 sati nakon što se zatvore sva birališta.

Macron je kao investicijski bankar radio u Rothschild & Cie banci gdje radi na sklapanju ugovora između Nestlea i Pfizera, što ga je učinilo milijunašem.
 
(net.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,