Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PARANOJA: Trumpov re┼żim osnovao ‘komitet za pariranje skrivenom utjecaju Rusije’, isto ono ┼íto SAD radi desetlje─çima

PARANOJA: Trumpov re┼żim osnovao ‘komitet za pariranje skrivenom utjecaju Rusije’, isto ono ┼íto SAD radi desetlje─çima

senat-kongresBAVIT ─ćE SE SVIM ONIM ┼áTO SAMI AMERIKANCI DESETLJE─ćIMA RADE ┼áIROM SVIJETA

Ameri─Źki Senat je glasovao za zakon o prora─Źunu “obavje┼ítajne zajednice SAD” koji predvi─Ĺa i formiranje me─Ĺuresornog “komiteta za pariranje aktivnim mjerama preko kojih Rusija vr┼íi skriveni utjecaj”.

Pod “aktivnim mjerama” u Washingtonu se podrazumijevaju “tajna emitiranja, manipulaciju medijima, dezinformacije i financiranje agenata utjecaja”, kao i “ubojstva i teroristi─Źki akti”.

U sam odbor, shodno zakonu, bit ─çe uklju─Źeni predstavnici kabineta ravnatelja Dr┼żavne obavje┼ítajne slu┼żbe, State departmana, Petagona, ministarstva financija, dr┼żavnog tu┼żitelja, ministarstva energetike i FBI.

Novoformirani odbor svake godine ─çe podnositi izvje┼í─çe Kongresu SAD, a i u me─Ĺuvremenu ga alarmirati o poku┼íajima Rusije da izvr┼íi utjecaj na Sjedinjene Dr┼żave.

Dr┼żavni tajnik i FBI su ovim zakonom obavezani da za ruske diplomte i personal konzulata uvedu re┼żim odaveznog najavljivanja svako – dakle, i najkra─çeg i najbanalnijeg – putovanja po teritoriju SAD. Sada ruski diplomati srednjeg i ni┼íeg ─Źin moraju vlastima SAD-a najavljivati svaki izlazak izvan zone od 40 kilometara oko grada u kojem slu┼żbuju.


Ovo je paranoja s samoodbrambenim uvjetnim refleksom. Me─Ĺutim, isti virus se ┼íiri i izvan SAD.

Glasnogovornik njema─Źke vlade, Steffen Seiber, izjavio je da je Angela Merkel upoznata sa “hibridnim ratom” koji Rusija vodi protiv Njema─Źke i da je ta vrsta ratovanja navodno ugra─Ĺena u rusku vojnu doktrinu.

Seibert se na ovaj na─Źin oglasio iako je Kremlj prethodno ve─ç nazvao la┼żima optu┼żbe da se Rusija bavi cyber-napadima u Njema─Źkoj i protiv nje.

Na Seibertove tvrdnje odmah je odreagirala amabasada RF u Berlinu. Njezin glasnogovornik, Denis Mikerin, izjavio je da je Seiber doveo u zabludu sve koji bili prisutni na njegovom posljednjom brifingu jer u vojnoj doktrini Rusije uop─çe nema ─Źak ni pojam “hibridni rat”.

Mikerin je podsjetio da je vlada Merkelove odustala od istrage povodom tobo┼żnjeg utjecanja Rusije na izbore u Njema─Źkoj zato ┼íto nema nikakvih dokaza koji bi to potvr─Ĺivali.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,