Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PARANOJA: Trumpov režim osnovao ‘komitet za pariranje skrivenom utjecaju Rusije’, isto ono što SAD radi desetljećima

PARANOJA: Trumpov režim osnovao ‘komitet za pariranje skrivenom utjecaju Rusije’, isto ono što SAD radi desetljećima

senat-kongresBAVIT ĆE SE SVIM ONIM ŠTO SAMI AMERIKANCI DESETLJEĆIMA RADE ŠIROM SVIJETA

Američki Senat je glasovao za zakon o proračunu “obavještajne zajednice SAD” koji predviđa i formiranje međuresornog “komiteta za pariranje aktivnim mjerama preko kojih Rusija vrši skriveni utjecaj”.

Pod “aktivnim mjerama” u Washingtonu se podrazumijevaju “tajna emitiranja, manipulaciju medijima, dezinformacije i financiranje agenata utjecaja”, kao i “ubojstva i teroristički akti”.

U sam odbor, shodno zakonu, bit će uključeni predstavnici kabineta ravnatelja Državne obavještajne službe, State departmana, Petagona, ministarstva financija, državnog tužitelja, ministarstva energetike i FBI.

Novoformirani odbor svake godine će podnositi izvješće Kongresu SAD, a i u međuvremenu ga alarmirati o pokušajima Rusije da izvrši utjecaj na Sjedinjene Države.

Državni tajnik i FBI su ovim zakonom obavezani da za ruske diplomte i personal konzulata uvedu režim odaveznog najavljivanja svako – dakle, i najkraćeg i najbanalnijeg – putovanja po teritoriju SAD. Sada ruski diplomati srednjeg i nišeg čin moraju vlastima SAD-a najavljivati svaki izlazak izvan zone od 40 kilometara oko grada u kojem službuju.

Ovo je paranoja s samoodbrambenim uvjetnim refleksom. Međutim, isti virus se širi i izvan SAD.

Glasnogovornik njemačke vlade, Steffen Seiber, izjavio je da je Angela Merkel upoznata sa “hibridnim ratom” koji Rusija vodi protiv Njemačke i da je ta vrsta ratovanja navodno ugrađena u rusku vojnu doktrinu.

Seibert se na ovaj način oglasio iako je Kremlj prethodno već nazvao lažima optužbe da se Rusija bavi cyber-napadima u Njemačkoj i protiv nje.

Na Seibertove tvrdnje odmah je odreagirala amabasada RF u Berlinu. Njezin glasnogovornik, Denis Mikerin, izjavio je da je Seiber doveo u zabludu sve koji bili prisutni na njegovom posljednjom brifingu jer u vojnoj doktrini Rusije uopće nema čak ni pojam “hibridni rat”.

Mikerin je podsjetio da je vlada Merkelove odustala od istrage povodom tobožnjeg utjecanja Rusije na izbore u Njemačkoj zato što nema nikakvih dokaza koji bi to potvrđivali.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,