Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GORE POLICAJCI U PARIZU NA 1. MAJ! Marine Le Pen: To je nedopustivo! (VIDEO)

GORE POLICAJCI U PARIZU NA 1. MAJ! Marine Le Pen: To je nedopustivo! (VIDEO)

francuska-policijaSukobi između skupine mladih i policije izbili su u Parizu gdje su ozlijeđena najmanje četiri policajca, priopćila je prefektura u glavnom gradu Francuske

Incident se dogodio na kraju tradicionalnog prvomajskog skupa.

“Skupina mladih s kapuljčama na glavi gađala je policiju kamenjem i bacala molotovljeve koktele”, navela je policija i dodala da je odgovorila bacanjem suzavca.

Povorka, koju su vodila četiri sindikata s plakatom “Protiv socijalnog nazadovanja, protiv ekstremne desnice”, morala je biti zaustavljena u nekoliko navrata.

Sindikati su pored tradicionalnih boljih zahtjeva rada ove godine prosvjedovali protiv kandidatkinje ekstremne desnice Marine Le Pen koja je zajedno s kandidatom centra Emmanuelom Macronovi ušla u drugi krug predsjedničkih izbora koji će biti održani u nedjelju.

U Francuskoj vlada tenzija u stanovništvu zbog drugog kruga izbora koji se održava dok je u zemlji na snazi ​​izvanredno stanje uvedeno poslije nekoliko terorističkih napada.
 

 
Kako je izjavio fotograf francuske novinske agencije, jednog policjaca je zahvatio plamen i zadobio je teške opekotine.

Međutim, na fotografijama se vidi da je plamen zahvatio više policajaca.

Godišnji marš povodom radničkim prava ove godine je uključio pozive da se desničarskoj kandidatkinji Marine Le Pen onemogući da pobijedi u drugom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju, javlja AP.

Na snimkama se vidi policija kako okružuje prosvjednike s kapuljačama i nastoji ih izolirati od ostatka mase u blizini Bastilje.

Reagirajući na snimke, kandidatkinja krajnje desnice za predsjednika Francuske Marine Le Pen napisala je na svom Twitter računu: “To je zbrka … kakvu ja ne želim više vidjeti na našim ulicama”.
 

 
(vestinet.rs,b92,tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,