Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » FINCI TAJNO SNIMILI SJEVERNU KOREJU I ZAPREPASTILI SVIJET! ZAPADNI MASOVNI MEDIJI SU LAGALI (VIDEO)

FINCI TAJNO SNIMILI SJEVERNU KOREJU I ZAPREPASTILI SVIJET! ZAPADNI MASOVNI MEDIJI SU LAGALI (VIDEO)

pjongjangFinski novinar uspio je prošvercati vrlo rijetke necenzurirane snimke Pjongjanga, glavnog grada Sjeverne Koreje

Dopisnik iz Azije za finsku državnu televiziju i novinsku agenciju “Ile”, Mika Makelajnen, bio je u Pjongjangu kako bi medijski pokrivao proslavu na Dan sunca, kojom se obilježavala 105. godišnjica rođenja Kim Il Sunga, osnivača Sjeverne Koreje.

“Ovo je rijetka poslastica. Dobili ste virtualni obilazak Pyongyanga. Najtraženije svjetsko mjesto i ulice koje ne možete pronaći na Googleu, ali u ovom videozapisu ih vidite vlastitim očima, koje vrste automobila kreće se kreću na ulicama glavnog grada i kako su stanovnici odjeveni.”, kaže Mika Mäkeläinen u svojoj Facebook objavi.

Snimci proslave su uobičajeni i dio su propagande Sjeverne Koreje. Ovo je ipak objektivni snimak svakodnevnog života u prijestolnici, koji je napravljen bez znanja vlasti.

Po riječima novinara, snimak je načinjen kroz vjetrobransko staklo automobila, a nitko mu nije rekao da ne snima.

Opće je poznato da je svaki stranac koji je posjetio ovu zemlju bio pod stalnim nadzorom vodiča, koji su pazili da se ne zabilježi nešto što bi moglo naštetiti državi.

Zbog toga se oprema za snimanje redovito pregleda.

Na snimci finskog novinara vide se naselja i zgrade pravljene u stilu arhitekture komunističkog režima, i veliki broj plakata na kojima se veliča “Veliki vođa”.

Pogledajte i vi ovu rijetku snimku:
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , ,