Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJNOVIJA VIJEST – DA LI POČINJE GRAĐANSKI RAT U MAKEDONIJI!? Albanska 113. vojna brigada krenula ka Skoplju, vojska Makedonije uz Ivanova, branit će Makedoniju!

NAJNOVIJA VIJEST – DA LI POČINJE GRAĐANSKI RAT U MAKEDONIJI!? Albanska 113. vojna brigada krenula ka Skoplju, vojska Makedonije uz Ivanova, branit će Makedoniju!

makedonija-tenkoviMakedonija je na pragu rata pošto je Talat Džaferi na prevaru izabran za predsjednika Sobranja, nakon čega su pristalice pokreta za Zajedničku Makedoniju ušle u parlament i započeo je opći kaos

Prema neslužbenim saznanjima, komandiri policije albanske nacionalnosti dobili nalog da se u punoj opremi jave u glavni stožer najveće albanske stranke u Makedoniji DUI, odnosno u njezino mjesno sjedište, radi obrane zastupnika albanske nacionalnosti.

Veliki broj zastupnika, među kojima je i sam Xhaferri, još uvijek se nalaze zarobljeni u konferencijskoj sali u Sobranju i njihova sudbina je, za sada, nepoznata.

Kako prenose mediji u Makedoniji, trenutno ima osam ozlijeđenih zastupnika koji su prebačeni u Gradsku bolnicu u Skoplju.

Od njih, sedam je primljeno s ozljedom glave i jedan s ozljedom koljena.

Policija u Makedoniji stala uz narod na ulicama ispred Sobranja, javio je dopisnik Pinka iz Skoplja Milenko Nedelkovski.

Prema nezvaničinm saznanjima, u gradu Struga u kom žive isključivo Albanci, već se organiziraju ozbiljne oružane formacije.

Kako se navodi, dobrovoljci iz Albanije koji su spremni da se bore za njihove ciljeve u Makedoniji već pristižu u taj grad.

Također, 113. albanska vojna brigada iz Tetova se mobilizira i kreće ka Skoplju braniti Talata Džaferija.

Brojni zapadni čelnici već su osudili nasilje u parlamentu, ali je izostala osuda državnog udara koji je uzrokovao upad građana u Sobranje.

ZAEV UZ POMOĆ ZAPADA POKUŠAO KUPITI GENERALE!

Lider SDSM Zoran Zaev uspio je uz podršku zapadnih službi staviti pod kontrolu nekoliko vojnih generala, ali je ipak vojska većinski uz Nikolu Gruevskog i predsjednika Đorđe Ivanova, saznaju novinske agencije.

Podsjetimo, situacija u Makedoniji prijeti eskalirati nakon što je u Sobranju došlo do sukoba između pristaša Inicijative ‘Zajedno za Mekedoniju’ i pristaša Zaeva.

Makedonija je na pragu rata pošto je Talat Džaferi na prevaru izabran za predsjednika Sobranja, nakon čega su pristalice pokreta za Zajedničku Makedoniju ušle u parlament i započeo je opći kaos.

GALIJAŠEVIĆ: “NATO JE KRIV ZA SVE”

Stručnjak za sigurnost Dževad Galijašević je rekao da to što se događa u Makedoniji nije makedonska već balkanska kriza.

“Ponovno imamo destabilizaciju Balkana. Za ovu krizu je kriva briselska administracija i vlade zapadnih zemalja i NATO. Kreatori ove krize su upravo na ovim adresama”, rekao je Galijašević za Pink.
 

 
On je rekao da ono što ostaje Srbiji, pa i sljedećoj meti poslije Makedonije, a smatra da je to Crna Gora, je da pruže podršku i surađuju s makedonskom vladom i zajedno nastupaju u obrani integriteta svake države pojedinačno.

Galijašević, međutim, kaže da to ipak nije realno i da nijedna od tih država neće organizirano nastupiti u pružanju pomoći susjedu, odnosno neće biti jedinstvene kao Albanci.

Crna Gora je sljedeća i zbog toga se ne potpisuje sporazum o demarkacionoj liniji i razgraničenju između Kosova i Crne Gore”, kazao je on.

Galijašević ističe da se u dva pravca odvija destabilizacija Balkana: kroz albanski nacionalizam i formu islamskog radikalizma i terorizma, što podržava Zapad kako bi spriječio Rusiju ostvariti bilo kakav utjecaj na Balkanu.

Podsjetimo, nakon što je glasovima socijaldemokrata i albanskih partija Talat Džaferi izabran za predsjednika parlamenta nastao je kaos na ulicama Skoplja iu zgradi Sobranja. Makedonski mediji javljaju da su maskirane osobe upale u zgradu Sobranja u Skoplju i da su sada zbog okršaja bile krvave glave lidera SDSM-a Zorana Zaeva i zastupnika te stranke Damjana Mančevskog. Ima još povrijeđenih.

Albanski lider teško ranjen; Albanci na društvenim mrežama: Ako umre, dobit ćete građanski rat

Čelnik Saveza za Albance Zijadin Naselja najteže je povrijeđen kada su prosvjednici u četvrtak navečer upali u zgradu makedonskog parlamenta nakon što su socijaldemokrati i albanske stranke glasali za izbor Talata Xaferija, etničkog Albanca iz Demokratske unije Albanaca, za novog predsjednika Sobranja, piše Aljazeera Balkans.

Makedonski mediji pišu da je razjarena gomila u napadu koristila stolice i tvrde predmete, a na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se zastupnik Naselja kako leži na podu Sobranja krvave glave.

Pojavile su se informacije da se Naselja bori za život, no kasnije je stigla vijest da je teže ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti. I dok jedni upućuju poruke želja za brzim oporavkom, drugi su na društvenim mrežama zaprijetili su državnim udarom ako albanski zastupnik slučajno premine zbog ozljeda.

“Očekujemo građanski rat ukoliko Naselja umre, objavio je jedan korisnik Twittera a na albanskom, a među komentarima stoji i da su u vrijeme napada na Selu ‘makedonski fašisti uzvikivali’ prokleti Albanci’”, piše Aljazeera Balkans.
 

 
(IZVOR: Vestinet.rs, Pravda, Informer, Pink)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,