Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ┼ávicarska ─çe legalizirati marihuanu: ‘Zabrana kanabisa je pogre┼ína i glupa’

┼ávicarska ─çe legalizirati marihuanu: ‘Zabrana kanabisa je pogre┼ína i glupa’

legalizacija-svicarska-kanabis┼ávicarska je razvila novi plan koji predla┼że legalizaciju proizvodnje i konzumacije marihuane za osobnu upotrebu

Referendum za legalizaciju 2008. godine nije uspio, ali tada┼ínji planovi nisu uklju─Źivali oporezivanje. Novi plan isti─Źe da bi dr┼żava trebala regulirati prodaju marihuane i uzimati porez.

“Zabrana kanabisa je pogre┼ína i glupa iz ekonomske perspektive”

U planu tako─Ĺer stoji da ─çe marihuana ostati ilegalna za maloljetnike. Nine Forrer iz skupine Legalize It izjavila je za ┼ívicarske medije: “Zabrana kanabisa je pogre┼ína iz dru┼ítvene perspektive i pravne perspektive te jednostavno glupa iz ekonomske perspektive”.

“Promjena zakona zaustavila bi prodaju na crnom tr┼żi┼ítu”

Skupina Legalize It tvrdi da bi promjena zakona zaustavila prodaju na crnom tr┼żi┼ítu.

Planovi za testiranje kontrolirane dr┼żavne prodaje kanabisa u ─Źetiri ┼ívicarska grada samo ─Źekaju odobrenje vlade. Tako─Ĺer namjeravaju testirati prodaju kanabisa u ljekarnama glavnog grada Berna.

Trenutno ┼ívicarske vlasti ne trpaju po zatvorima ilegalne konzumente marihuane ako ih policija uhvati, ve─ç im napla─çuje nov─Źane kazne, koje, prema informacijama iz prve ruke, nisu ne┼íto velike.
 
(index.hr)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,