Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Švicarska će legalizirati marihuanu: ‘Zabrana kanabisa je pogrešna i glupa’

Švicarska će legalizirati marihuanu: ‘Zabrana kanabisa je pogrešna i glupa’

legalizacija-svicarska-kanabisŠvicarska je razvila novi plan koji predlaže legalizaciju proizvodnje i konzumacije marihuane za osobnu upotrebu

Referendum za legalizaciju 2008. godine nije uspio, ali tadašnji planovi nisu uključivali oporezivanje. Novi plan ističe da bi država trebala regulirati prodaju marihuane i uzimati porez.

“Zabrana kanabisa je pogrešna i glupa iz ekonomske perspektive”

U planu također stoji da će marihuana ostati ilegalna za maloljetnike. Nine Forrer iz skupine Legalize It izjavila je za švicarske medije: “Zabrana kanabisa je pogrešna iz društvene perspektive i pravne perspektive te jednostavno glupa iz ekonomske perspektive”.

“Promjena zakona zaustavila bi prodaju na crnom tržištu”

Skupina Legalize It tvrdi da bi promjena zakona zaustavila prodaju na crnom tržištu.

Planovi za testiranje kontrolirane državne prodaje kanabisa u četiri švicarska grada samo čekaju odobrenje vlade. Također namjeravaju testirati prodaju kanabisa u ljekarnama glavnog grada Berna.

Trenutno švicarske vlasti ne trpaju po zatvorima ilegalne konzumente marihuane ako ih policija uhvati, već im naplaćuje novčane kazne, koje, prema informacijama iz prve ruke, nisu nešto velike.
 
(index.hr)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,