Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Izrael: Naš plan uništenja Sirije je potpuno gotov

Izrael: Naš plan uništenja Sirije je potpuno gotov

izrael-premijerIzrael je priznao da je njihov plan da se uništi Sirija „potpuno gotov”, a koji će im omogućiti da agresivno nastave svoju ilegalnu okupaciju Golanske visoravni – bez ikakvih prepreka

Izraelski zamjenik ministra diplomacije Michael Oren je ostavio bez daha novinare prošlog tjedna izjavom da „nema nikakvih pregovora sa Sirijom” – što znači da se okupacija Golana sada smatra legitimnom operacijom od strane međunarodne zajednice.

Kapitaliziranje kaosa i uništenje mira nakon šest godina rata samo radi međunarodnog priznanja okupirane zemlje? To nije vrlo prijateljski, piše YNW.

Prema Orenu, „Bez Izraela tamo [na Golanu], regija će biti ugrožena. ISIS će biti na Kinneretu.”

Možda je to razlog zašto je Izrael više puta ciljao i bombardirao sirijsku vojsku i njene saveznika u borbi protiv Islamske države u Siriji, umjesto da bombardira ISIS?

Kako su Al Masdar News novosti izvijestle u nedjelju, izraelsko zrakoplovstvo je provelo svoj drugi napad na sirijske snaga ovog mjeseca, stacionirane na Golanskoj visoravni:

‘Zašto je izraelska vojska odlučila ciljati samo vojne snage u južnoj Siriji koje se bore protiv Al-Kaide i Islamske države (Isil) se često raspravlja na sve strane u ovom šest godina dugm sukobu.

Međutim, prema sirijskoj vladi, izraelska akcije su jasne – oni pružaju zračnu podršku grupama koje se bore protiv Sirijske arapske vojske (SAA) i njihovih saveznika, poput Hezbolaha i Harakat Nujaba (iračke paravojne skupine).’

Cinizam u ovoj igri ovdje je doista spektakularan.

Sjetite se da je ranije ovog mjeseca izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdio da Izrael treba tampon zonu na sirijskom teritoriju da bi zaštitio okupaciju Golanske visoravni od strane Izraela.

Drugim riječima: Izrael želi da međunarodna zajednica prizna okupaciju, i da ju „zaštiti”.

Plan, od samog početka je bio da se rastrga Sirija. Turci i Amerikanci su sada prepiru oko sjeverne Sirije, dok Izrael čini poteze kako bi „opravdao” okupaciju – i stvorio nova okupirana područja.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,