Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Dr. Lidija Gajski: ‘Zapanjuju─ça je nesno┼íljivost prema necijepljenoj djeci i njihovim roditeljima’

Dr. Lidija Gajski: ‘Zapanjuju─ça je nesno┼íljivost prema necijepljenoj djeci i njihovim roditeljima’

cijepljenje-propagandaOsim militantne nesno┼íljivosti prema neistomi┼íljenicima, iz teksta dr. Be┼íkera vidljivo je i elementarno nepoznavanje materije o kojoj pi┼íe, kako njenog medicinskog, tako i eti─Źkog i pravnog aspekta, pi┼íe dr. Lidija Gajski

U svom novom ─Źlanku “Kome doista mo┼że koristiti hu┼íkanje na strah od cjepiva?”, objavljenom u Jutarnjem listu 13. travnja 2017.godine, doajen na┼íeg novinarstva, sveu─Źili┼íni profesor Inoslav Be┼íker napisao je da necijepljenu djecu ne ┼żeli vidjeti u vrti─çu, ┼íkoli, metrou, ni autobusu.

Za njih je predvidio ÔÇťku─çno obrazovanje, ili zatvoreno igranje u getu za paranoikeÔÇŁ. Povla─Źi paralelu s ekstremistima ÔÇô ÔÇťdok samo zastupaju mahnito mi┼íljenje, slobodno im, ÔÇŽ Ali ako krenu ubijati ÔÇô a klice ubijaju ÔÇô imam i moralno i zakonsko pravo na samoobranu.ÔÇŁ

Pretpostavljamo da gospodin Be┼íker ovaj tekst nije pisao u bunilu i da je bio svjestan zna─Źenja rije─Źi koje rabi. Ako je tako, radi se o zapanjuju─çoj demonstraciji netolerancije prema drugom i druga─Źijem i o jasnom govoru mr┼żnje s fa┼íistoidnim elementima. U diskursu profesora Be┼íkera necijepljenu djecu i njihove roditelje treba po uzoru na rasne zakone izolirati, a obzirom da su u stvari (neizravni) ubojice, imamo se pravo od njih na isti na─Źin braniti.

Ovakav destruktivan, predrasudom optere─çen stav i svjetonazor te┼íko da se mo┼że na─çi i u anonimnim komentarima na internetu; nakon takve izjave nogometni navija─Ź bio bi priveden u policiju i vjerojatno odgovarao na sudu.

Osim militantne nesno┼íljivosti prema neistomi┼íljenicima, iz teksta dr. Be┼íkera vidljivo je i elementarno nepoznavanje materije o kojoj pi┼íe, kako njenog medicinskog, tako i eti─Źkog i pravnog aspekta.

Dr. Be┼íker o─Źito ne zna da ve─çina cjepiva nema dokazanu u─Źinkovitost u sprje─Źavanju zaraznih bolesti!!!

Nije svjestan da nijedno cjepivo nije prošlo evaluaciju odnosa koristi i štete.


Nije pro─Źitao stotine znanstvenih izvje┼ítaja i istra┼żivanja koji ukazuju na kratkoro─Źne i dugoro─Źne ┼ítetne u─Źinke cijepljenja.

Ne zna da je biznis s vakcinama izrazito profitabilan zbog vi┼íekratne primjene cjepiva protiv sve vi┼íe bolesti, na brzorastu─çem tr┼żi┼ítu ogromne svjetske populacije, iz generacije u generaciju. A vakcine proizvode nove bolesti i nova tr┼żi┼íta za lijekove.

Ne ┼żeli doznati o brojnim dokazima o tome da stru─Źnjaci i institucije koji promi─Źu cijepljenje rade u interesu proizvo─Ĺa─Źa cjepiva, a ne u interesu javnog zdravlja.

Nije mu poznat sadr┼żaj konvencija i deklaracija o za┼ítiti ljudskih prava u podru─Źju biomedicine i zakona o pravima pacijenata, koji zabranjuju medicinske postupke protiv volje pacijenta.

Ne zna da se pravo autonomije u vezi s odlu─Źivanjem o integritetu vlastitog tijela mo┼że povrijediti samo iznimno, i to uz uvjet da je korist za dru┼ítvo puno ve─ça od ┼ítete za pojedinca, ┼íto u slu─Źaju cijepljenja nije slu─Źaj, niti je obrazlo┼żeno.

Dr. Be┼íker ne zna ni┼íta o cijepljenju niti o eti─Źkoj dimenziji zakonske obveze cijepljenja. Reference su mu pjesnici i sje─çanja iz mladosti. Tom metodologijom gradi i fantasti─Źnu, apsurdnu konstrukciju da iza ┼íirenja straha od cjepiva stoji farmaceutska industrija. Pi┼íe da nije poklonik teorije urote. Dr┼żi se ÔÇťdavne maksime da je najjednostavniji odgovor obi─Źno i najvjerojatnijiÔÇŁ.

Kada ve─ç ne ┼żeli ─Źitati i istra┼żivati, neka se osloni na tu zdravorazumsku maksimu i pretpostavi da s cjepivima ipak ne┼íto ne valja kad im se opire sve ve─çi broj ljudi. Ako im ne ┼żeli pomo─çi, neka im barem vi┼íe ne smeta.

Napomena: Inoslav Be┼íker autor je knjige ÔÇťIstra┼żiva─Źko novinarstvoÔÇŁ. Dobitnik je nagrade ÔÇťJo┼íko Kulu┼íi─çÔÇŁ Hrvatskog helsin┼íkog odbora, koja se dodjeljuje istaknutim novinarskim autorima za doprinos u za┼ítiti ljudskih prava na podru─Źju medijskog djelovanja, a koji nadilazi profesionalne obveze i uobi─Źajene standarde.

Lidija Gajski
 
(cijepljenje.info)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,