Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Zapadne zemlje poku┼íale sprije─Źiti Rusiju da razotkrije snimke koje dovode u sumnju ‘kemijski napad’ (VIDEO)

Zapadne zemlje poku┼íale sprije─Źiti Rusiju da razotkrije snimke koje dovode u sumnju ‘kemijski napad’ (VIDEO)

postolAMERI─îKI EKSPERT THEODORE POSTOL TVRDI DA ZA BOJNI OTROV U HAN SEJHUNu NIJE KRIVA SIRIJSKA VLADA U DAMASKU

Moskva je slu┼żbeno predstavila Organizaciji za zabranjeno kemijsko oru┼żje niz dokaza i svjedo─Źenja da je “kemijski napad” kod sirijskog grada Han Sejhun bio inscenacija.

Ovo je priop─çio stalni predstavnik Rusije u toj organizaciji kemi─Źar Alexander Shulgin.

Prema njegovim rije─Źima, na sjednici njenog izvr┼ínog savjeta (u Haagu) nastupio je visoki du┼żnosnik Ministarstva vanjskih poslova RF Mihail Uljanov. Me─Ĺutim, prisutni predstavnici vode─çih zapadnih dr┼żva zamalo nisu izazvali incident.

Shulgin je otkrio: “Kada su shvatili da ─çe gospodin Uljanov svoje izlaganje popratiti fotografijama – zapadni partneri su poku┼íali to osujetiti. Na kraju su ipak morali pristati da on poka┼że snimke s mjesta “kemijskog napada”. Te fotografije su pokzala da se u lansiranoj verziji `napada` mnogo stvari ne sla┼że i da se mo┼że zaista raditi o inscenaciji”.

Upozorenje Uljanova do┼ílo je nakon ┼íto je po─Źasni profestor Massacusseskog tehnolo┼íkog instituta Theodore Postol javno rekao da su kemijski napad u Han-Sejhunu najvjerojatnije izvele snage sirijske oporbe i da Bijela ku─ça nema dokaze za optu┼żbe o odgovornosti vojske vlade u Damasku.


U njegovoj analizi se posebno nagla┼íava da napad nije do┼íao iz zraka – kao ┼íto tvrde pentagon i Bijela ku─ça – ve─ç sa zemlje, a Han Sejhun ve─ç tri godine ne dr┼że vladine snage.

Postol je iznio pretpostavku da je karnister s otrovnim plinom sarinom bio postavljen na asfalt, a sa njIm povezana neka eksplozivna naprava.

“Taj karnister je razbijen udarom odozgo, a ne eksplozijom iznutra” – ukazao je Postol.

On je izgovorio kao glavnu opomenu: fotografije projektila, uklju─Źene u izvje┼ítaj Bijele ku─çe, ne mogu se smatrati autenti─Źnim jer je vjerojatnije da se radi o monta┼żi.

Postol je ranije bio znanstveni konzultant Pentagona. Utoliko je zna─Źajnija njegova ocijena da se Bijela ku─ça bavi politiziranjem obavje┼ítajnih podataka.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,