Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » U Sjevernoj Koreji marihuana je u slobodnoj prodaji! Njihovi radnici kažu da je to za opuštanje mišića

U Sjevernoj Koreji marihuana je u slobodnoj prodaji! Njihovi radnici kažu da je to za opuštanje mišića

kim-jung-marihuanaSjeverna Koreja ima očito stav o marihuani koji može iznenaditi

Prema više izvješća prebjega, posjetitelja i stručnjaka, Sjeverna Koreja ili nema zakon protiv prodaje i konzumiranja marihuane, ili ima zakon koji se u velikoj mjeri ne provodi.

29-godišnji slobodni pisac iz Engleske napisao je doživljaj na svom blogu u kojam objašnjava kako je kupio vrećicu punu marihuane za 80 centi na tržnici u ruralnom djelu Sjeverne Koreje i popušio ju nekažnjeno na otvorenom, u parkovima i na spomenicima, kao i u restoranima i barovima.

Pisac, Darmon Richter, koji živi u Bugarskoj, također je opisao kako je sjevernokorejski “pratitelj” njihove grupe „pušio marihuanu s njim i njegovim kolegama turistima. Ritcher je napisao za The Huffington Post da je turistički vodič rekao da je marihuana legalna biljka u Sjevernoj Koreji.

Naravno, samo zato što je grupa turista to radi, ne znači da je legalna za sjevernokorejske građane. Ali druga izvješća čini se da potkrijepljuju tvrdnju da kanabis u sjevernokorejskoj kraljevini nije kriminaliziran ili čak kažnjiv.

Iz izvješća 2010. Otvorenog radija za Sjevernu Koreju, američka nevladina organizacija sa sjedištem u Seulu navodi da je anonimni sjevernokorejski izvor rekao da režim Kim Jong-una ne smatra marihuanu drogom.

„Kanabis raste divlje u Sjevernoj Koreji i čak je prodavan u inozemstvo od strane vladinih agencija kao način da zarade devize”, rekao je Sokeel Park , direktor istraživanja i strategije u Sjevernoj Koreji..

„Nije jasno što službeni zakon u knjigama navodi, ali u svakom slučaju, marihuana, koja je poznata kao ‘yoksam’ u Sjevernoj Koreji, nije prioritet od strane vlade i stoga se ne tretira kao ilegalna droga” – Park je nastavio.

„S obzirom na marihuanu u Sjevernoj Koreji, ona je također legalna – nema velike sramota o tome, niti ima kakve fetiš kakav ju okružuje na Zapadu”, objasniila je Shirley Lee, međunarodna urednica New Focus Internationala, portal vijesti koji ima mrežu izvora stranih prebjega iz same Sjeverne Koreje.

Prošle godine je američki konzultant društvenih vijesti Reddit rekao da je putovao u Sjevernoj Koreji svake godine od 2008., i dok je bio u Sjevernoj Koreji, on i njegova skupina su naišli na sjevernokorejske građane kako uzgajaju marihuanu u malim vrtovima. Marihuana se u Sjevernoj Koreji, konzultant je napisao, koristi uglavnom „kao lijek.”

„Ova ‘droga’ je osobito popularna među nižim klasama društva Sjeverne Koreje. Nakon cijelog dana teškog fizičkog rada, uobičajeno je za sjevernokorejske radnike da puše marihuanu kao način da se opustite i smiruje zgrčene i bolne mišiće„ – napisao je Ben Tool, novinar portala Vce.

Neki bi mogli reći da Sjeverna Koreja imaj daleko liberalniji politiku prema marihuani nego Sjedinjene Države.

Samo u prošloj godini, policija u SAD-u je provela uhićenje svake 42 sekunde vezano za posjedovanje marihuane, prema US News i World Report. Zemlja također troši oko 3,6 milijardi dolara godišnje za provođenje zakona protiv marihuane. (izvor)

Pogledajte kako je slučajni turist naišao na marihuanu koja slobodno raste u Sjevernoj Koreji:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,