Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIKA NIJE USPJELA SAKRITI VELIKU SRAMOTU: Evo kako su Rusi u Siriji sru┼íili 34 ‘Tomahawka’ …

AMERIKA NIJE USPJELA SAKRITI VELIKU SRAMOTU: Evo kako su Rusi u Siriji sru┼íili 34 ‘Tomahawka’ …

tomahawk-lansiranjeVeterans Today: Na┼íih 29 “Tomahawka” je palo u Mediteran zbog ruskog ometa─Źa “Richag-AV”

Ameri─Źki mediji – dodu┼íe, oni nenaklonjeni Donald Trump – po─Źeli su tvrditi da je raketni napad na sirijski vojni aerodrom “Shajrat” bio – proma┼íaj.

Objavili su, pored ostalog, fotografiju “Tomahaska” koji je neo┼íte─çen pao na zemlju ─Źitavih 40 kilometara od zrakoplovne baze.

Navode─çi priop─çenje ruskog vojnog vrha da su samo 23 “tomahavka – od 59 lansiranih prema” Shajratu “- stigla do cilja, prenose procjene ameri─Źkih stru─Źnjaka da su sustavi za navo─Ĺenje na cilj tih krstare─çih raketa ne─Źijim vanjskim utjecajem bili “isklju─Źeni ili dezorijentirani”.

Sa ove to─Źke im je bio preostao samo korak to sljede─çe tvrdnje: da su iza tog “osljepljivanje i dezorijentacije” mogli stajati samo ruski sustavi za radio elektroni─Źku borbu.

Upravo na ovu mogu─çnost – i to, nakon razgovora s vi┼íe kolega i kontakata s ljudima iz sirijskih specijalnih slu┼żbi – ukazuje Gordon Duff, glavni urednik lista Veterans Today .

Po njegovom mi┼íljenju, Amerikanci su u tom napadu na─Źisto izgubili 34 krstare─çe rakete, a toliki gubitak se ne mo┼że objasniti ni “ljudskim faktorom” (uno┼íenjem neto─Źnih koordinata) ni “tehni─Źkim problemima”. Jer, Amerikanci u svoje rakete “ubacuju” vi┼íestruko “duplirane” koordinate ciljeva, a “tomahavcima” su provjerene i pouzdane rakete koje, povrh svega, lete dozvu─Źni brzinama.

Veterans Today ─Źak precizno navodi da je 5 “tomahawka” palo u okolici “Shajrata”, ubiv┼íi nekoliko civila, a ostalih 29 su navodno jednostavno pali u more. Ne doletjev┼íi ni do obale.

Sam Daff u vezi sa ovim podsje─ça na slu─Źaj ameri─Źkog razara─Źa USS Donald Cook ─Źiji je proturaketni sustav “Idgis”, dok je bio u vodama Crnog mora, bio potpuno izba─Źen iz igre prilikom preleta ruskih zrakoplova iznad njega.

Jo┼í procjenjuje da su ruski Su-24 u vrijeme preleta (2014-te) iznad razara─Źa USS Donald Cook imali uklju─Źen sustav za radio elektroni─Źku borbu “Hibini”.


Podsje─ça i na tvrdnju biv┼íeg zapovjednika snaga NATO u Europi Philipa Breedlovea da su Rusiji “uspjeh na Krimu obezbijedili sustavi za radio elektroni─Źku borbu”.

General Jevgenij Buzinski podsjetio je da je Rusija – odmah nakon ┼íto je Turska oborila njen bombarder na granici sa Sirijom, objavila da je “prinu─Ĺena da ubudu─çe koristi radio elektroni─Źka sredstva za ometanje”.

Uskoro su u rusku avio-bazu u Siriji “Hmejmim” stigla dva zrakoplova Il-20 sa ┼ípijunskim radarima i sredstvima za radio elektroni─Źku borbu. Ti avioni su u stanju i po 12 sati neprekidno kru┼żiti nad ogromnom teritorijom – i danju i no─çu.

Potom je u Siriji primije─çen poznati ruski mobilni sustav “Krasuha-4″ koji emitira smetnje ┼íirokog spektra koje su mogle “zbuniti” i “tomahawke” i ameri─Źku vojnu ┼ípijuna┼żu, uklju─Źuju─çi predaju njezinih podataka satelitima Lacrosse i Onyx i zrakoplovima “Awacs”.

Svi su izgledi da je ruski vojni vrh u Siriju prebacio i sustav “Borisogljebski-2″ koji se smatra najboljim u svojoj klasi.

Ipak se “vjerojatnim i mogu─çim” smatra da je “tomahawke” lansirane prema sirijskoj avio-bazi “Shajrat” poobarao moderni ruski sustav za emitiranje “realne smetnji” “Rychag-AV” koji mogu nositi i kopnena vojna tehnika i helikopteri Mi-8.

Ruska ratna flota njime oprema i svoje manje brodove.

Taj sustav ima vlastitu “biblioteku” vojnih objekata na terenu koji kontrolira, ima i softver koji sam sebe korigira i pravi “potrebna prilagodbe” dok analizira naoru┼żanje potencijalnog protivnika.

” Ryshag-AV ” automatizirano odre─Ĺuje svoj “re┼żim emitiranja smetnji” optimalan za “neutraliziranje cilja”.

Duff je potra┼żio odgovor na pitanje: zbog ─Źega onda nisu bili “neutralizirani” svi “tomahawcima” lansirani prema “Shajratu”?

On ukazuje da ni najbolji radio elektroni─Źki sustavi na jam─Źe stopostotnu u─Źinkovitost i da to isto vrijedi i za najsavr┼íenije antirakete.

Duff otkriva da ameri─Źka statistika potvr─Ĺuje da su novi sustavi za radio elektroni─Źku borbu udvostru─Źili mogu─çnosti ruskih sustava PZO.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,