Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Seymour Hersh: Hillary Clinton je prodala kemijsko oružje teroristima u Siriji

Seymour Hersh: Hillary Clinton je prodala kemijsko oružje teroristima u Siriji

hillary-sirijaAmerički istraživački novinar Seymour Hersh tvrdi da je Hillary Clinton u tajnosti prodala nervni plin Sarin sirijskim pobunjenicima, dok je bila državni tajnik

Prema Hershu, Obamina administracija je pomogla odobriti prijenos kemijskog oružja iz Libije u ruke terorista koji djeluju u Siriji.

„Prema uvjetima sporazuma, financiranje je došlo od strane Turske, Saudijske Arabije i Katara. CIA, uz potporu MI6, je bila odgovorna za nabavu kemijskog oružja iz Gaddafijevog arsenalia i transport u Siriju.

Međutim, sada, po prvi put, Hersh je upleo Hillary Clinton direktno u tu „štakorsku liniju”.

U razgovoru s Alternet.org, Hersh je odgovarao na pitanja o tadašnjoj državnoj tajnici SAD-a i njezinoj ulozi u operaciji američke ambasade u Benghaziju u Libiji i u prikupljanju oružja iz libijskih zaliha i transportiranju preko Turske prema Siriji, za koje se sada optužuje Assad kako bi se „opravdali” napadi Amerike na Siriju, baš kao što je SAD napao Libiju kako bi se uklonili Gaddafija.

Hersh je rekao:

„Taj veleposlanik koji je ubijen, bio je poznat kao dečko, ono što sam ja razumio, koji nebi nikada došao na put CIA-e.

Kao što sam napisao, na dan misije bio je sastanak s glavnim šefaom CIA-e i brodarskom kompanijom. On je bio sigurno uključen, te je zapisivao sve što se događa.
 
I nema načina da netko u tome, na osjetljivoj poziciji, ne razgovara sa šefom, kroz neki kanal. Zato su ga i smaknuli”. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,