Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PUKOVNIK AMERIČKE VOJSKE: Napad kemijskim oružjem u Siriji je velika prijevara!

PUKOVNIK AMERIČKE VOJSKE: Napad kemijskim oružjem u Siriji je velika prijevara!

kemij-pukovnik-sadPukovnik Lawrence Wilkerson tvrdi da je službena priča o kemijskom napadu u Siriji velika prijevara, dizajnirana za skrivanje istine od javnosti o tome što se zapravo dogodilo

Bivši šef osoblja Colin Powella kaže da sirijski predsjednik Bashar al-Assad nije kriv za kemijski napad na svoje građane – i da Trump to zna.

Prošlog četvrtka, američki državni tajnik Rex Tillerson je tvrdio da je američka obavještajna zajednica ocijenila sa „visokim stupnjem povjerenja” da su sirijske vladine snage pokrenula napad otrovnim kemijskim bombama nad nedužnim civilima u Khan Sheikhounu u Siriji, provinciji Idlib.

Međutim, sada je sasvim očito da je „određeni broj obavještajnih izvora kontradiktoran u svojim ocjenama, govoreći da su dokazi sugerirali povezanost pobunjenika povezanih sa Al Kaidom orkestrirali namjerno oslobađanje kemijske tvari ili su posjedovali posude otrovnog plina koje su otvorili tijekom konvencionalnog napada bombardiranjem.”

Prema dobro obaviještenim izvorima pukovnika Lawrence Wilkersona, objašnjenje koje su predstavili Rusi je najvjerojatniji scenarij. Wilkerson je također potvrdio da su obavještajne službe podijelile informacije o skladištu ISIS-a prije napada, objim stranama, i amričkim i ruskim.

„U stvari većina mojih izvora su mi govorili – uključujući članove tima koji prate globalno kemijsko oružje, uključujući i ljude u Siriji, uključujući i ljude u obavještajnim zajednicama u Americi – da najvjerojatnije što se dogodilo je da su oni bombardirali skladište kemijskog oružja konvencionalnim oružjem i pogodili ISIS-ovo skladište koje je navodno bilo puno kemijskog oružja. Konvencionalne bombe su pogodile skladište, a vjetar je raspršio ovu kemikaliju koja je ubila ljude.”

Bivši visoki službenik CIA-e Philip Giraldi:

„Ja sam čuo iz izvora na tlu na Bliskom istoku i od ljudi koji su prisno upoznati sa obavještajnim službama, je da je prava priča koja smo svi čuli za sirijsku vladu ili da Rusi koriste kemijsko oružje da bi ubili nevine civile… je obična PRIJEVARA.”

„Obavještajne službe su potvrdile prilično mnogo činjenica da su Rusi pogodili skladište gdje su se nalazili pobunjenici – pobunjenici koji su, naravno, povezani s Al-Kaidom – a u tom skladištu se se nalazile kemikalije što je u osnovi izazvalo eksploziju koja je dovela do žrtava. Navodno su obavještajne službe u svezi ovoga bile prilično sigurne.”

Bivši pukovnik amričke vojske Pat Lang je rekao:

„Američki mediji i mnogi američki politički lideri, republikanci i demokrati su potpuni sramota zato što su navijali za Donalda Trumpa koji je nezakonito i neopravdano dao nalog za pokretanje krstarećih raketa protiv zabačene baze sirijskog zrakoplovstva. Američkoj javnosti je prodana duboka i opasna laž kroz golemu propagandnu kampanju koja, bez jedne mrvice empirijskih dokaza, inzistira da su zračne snage sirijskog predsjednika Bashar al-Assada bacile kemijsko oružje na svoje civile. To se nije dogodilo. Nema podataka obavještajne zajednice koji podupiru ovu tvrdnju Trumpove vlade.”

O pukovniku Lawrence Wilkerson

Lawrence B. „Larry” Wilkerson (rođen 15. lipnja 1945) je umirovljeni vojni pukovnik Sjedinjenih Država i bivši šef osoblja državnog tajnika Colin Powella. Wilkerson je kritizirao mnoge aspekte rata u Iraku uključujući i svoje pripreme za prezentaciju u UN-u.

„Moje sudjelovanje u toj prezentaciji u UN predstavlja najnižu točku u mom profesionalnom životu. sudjelovao sam u prijevarama prema američkom narodu, međunarodnoj zajednici i Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.” (izvor)

Intervju: „Trumpov napad na Siriju zahvaljujući domaćoj politici”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,