Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Rusija: Američki raketni napadi na Siriju su isplanirani prije navodnog ‘napada kemijskim oružjem’ (VIDEO)

Rusija: Američki raketni napadi na Siriju su isplanirani prije navodnog ‘napada kemijskim oružjem’ (VIDEO)

trump-putin-napadGlasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova rekla je da je napad kemijskim oružjem u Siriji pokrajini Idlib bio zgodan izgovor da opravda američki udar

U ranim jutarnjim satima u petak ujutro, SAD je pokrenuo napad sa oko 60 Tomahawk krstarećih raketa na sirijsku vojnu bazu u blizini grada Homs u prvom izravnom američkom napadu na sirijsku vladu.

Donald Trump je naredio napad kao odgovor na „kemijski napad” u Idlibu, za kojeg je okrivio sirijskog predsjednika Bashar Assada, piše YNW.

Rusija Insider navodi:

U izjavi danoj u petak ujutro u Moskvi, ruska glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova je rekla da su američki raketni napadi protiv Sirije dobro isplanirani unaprijed prije navodnog ‘kemijskog napada’ u pokrajini Idlib u utorak.

Prema Zakharovoj:

Očito je da su ovi raketni napadi planirani i prije. Za svakog stručnjaka očito je da je ova odluka donesena i unaprijed i prije kemijskog napada u Idlibu.

Ona je također navela da su se nedavni događaji u Siriji koristili kao distrakcija dok SAD vrši smrtonosne zračne napade u Mosulu.

U priopćenju objavljenom jutros od strane glasnogovornika Kremlja Dmitrij Peskova, Putin je opisao američki napad kao kršenje međunarodnog prava na temelju „izmišljenog izgovora”.

To je u skladu s ruskom pozicijom o tome kako gleda Assadove navodne „ratne zločine”.

Govoreći na sastanku Vijeća sigurnosti u srijedu, ruski ambasador u UN-u Vladimir Safronkov je rekao da su SAD napravile rezoluciju u kojoj okrivljuju Assada za nedavne kemijske napade u pokrajini Idlib utemeljene na „krivotvorenim izvješćima Bijelih kaciga”, organizaciji koja je već “odavno diskreditirana”.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,