Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MA─ÉARIMA JE DOSTA: Orban odlu─Źio zaustaviti Bruxelles i 60 Sorosevih nevladinih organizacija

MA─ÉARIMA JE DOSTA: Orban odlu─Źio zaustaviti Bruxelles i 60 Sorosevih nevladinih organizacija

orban-sorosMA─ÉARSKI PREMIJER ZAPO─îEO VA┼ŻNU KAMPANJU “KONZULTIRANJE NARODA – 2017″

Ma─Ĺari posljednjih dana – na svoje ku─çne adrese – dobivaju anketne upitnike s naslovom “Zaustavimo Bruxelles”.

Vlast Viktora Orbana preko njih ┼żeli provjeriti kako se gra─Ĺani odnose prema politici Europske unije koja, po njezinoj procjeni, ugro┼żava neovisnost Ma─Ĺarske.

Ta anketa je dio dru┼ítvene kampanje “Konzultiranje Narode – 2017″.

Sam upitnik sadr┼żi ┼íest pitanja koja se ti─Źu ÔÇőÔÇőmigracijske i ekonomske politike Bruxellesa, uklju─Źuju─çi kvote za “raspodjelu migranata po dr┼żavama ─Źlanicama EU”.

Postoje i pitanja koja se ti─Źu ÔÇőÔÇőporeza i nevladinih organizacija.

Start kampanje se vremenski poklopio s prosvjedom u Budimpe┼íti koji je iza┼ílo nekoliko tisu─ça ljudi koji su njime ┼żeljeli za┼ítiti Srednjoeuropsko sveu─Źili┼íte (CEU) koji pripada fondu Georgea Sorosa “Otvoreno dru┼ítvo”.

Ta ustanova ─çe biti zatvorena ako ma─Ĺarski parlament prihvati promjene u zakonu o obrazovanju koje su mu predlo┼żene.

U listopadu pro┼íle godine je u Ma─Ĺarskoj odr┼żan referendum na kojem je tra┼żen odgovor: jesu li njezini gra─Ĺani spremni dozvoliti EU da doseljava u svoju zemlju stranaca bez prethodnog odobrenja parlamenta u Budimpe┼íti.

Me─Ĺutim, taj plebiscit nije uspio jer je glasovalo samo 40 posto bira─Źa. Ni┼íta nije vrijedilo ┼íto je 98 posto iza┼ílih reklo “ne” takvim ovlastima Bruxellesa.

Orban se ne libi da migrante naziva “neprijateljskom vojskom” koja je prijetnja stabilnosti ma─Ĺarske dr┼żave.

Anketiranjem koje je pred startom on ┼żeli sebi osigura podr┼íku javnosti u svom suprotstavljanju migracijskim inicijativama zapadnoeuropskih susjeda.


U anketi “Zaustavimo Bruxelles” postoji i pitanje: “Odobravate li djelovanje stranih nevladinih organizacija koje se mije┼íaju u unutarnju politiku Ma─Ĺarske?”

Javna je tajna u Ma─Ĺarskoj da se to pitanje odnosi na NVO koje financira Sorosev Otvoreno dru┼ítvo.

Sam Soros je, kao ┼íto se zna, ro─Ĺen u Ma─Ĺarskoj, a Orbanov Fides je krajem 80-ih godina imao podr┼íku Otvorenog dru┼ítva, a i Orban je bio njegov stipendist. Me─Ĺutim, Orban je tijekom posljednjih sedam godina radikalno izmijenio vlastiti odnos prema milijarderu i njegovu djelovanju.

On sada Sorosa naziva – zajedno s politikom EU – prijetnjom neovisnosti svoje zemlje.

U Ma─Ĺaskoj postoji 60 NVO koje financira Soros. Dr┼żave institucije optu┼żuju ve─çinu tih NVO da poma┼żu nelegalnim migrantima da ulaze u zemlju i da dobiju status izbjeglica.

Orbanova vlast je u sije─Źnju objavila da ima namjeru iz zemlje istjerati sve NVO iza kojih stoji George Soros.

On je 10. velja─Źe ocijenio da su Soros i Europska unija “napali Ma─Ĺarsku” i da imaju namjeru da je preplave migrantima. Jo┼í je upozorio sunarodnjake da strukture koje dobivaju novac od Otvorenog dru┼ítva poku┼íavaju potajno utjecati na dr┼żavnu politiku.

Zato se na udaru našao i CEU, iako se smatra jednim od najboljih u zemlji. Soros ga je osnovao prije 26 godina.

Orban – upravo zbog CEU – nastoji poo┼ítriti zahtjeve prema sveu─Źili┼ítima i fakultetima ─Źija je osnovna akreditacija izvan EU. Ako pro─Ĺu zakonske izmjene koje je predlo┼żio, za otvaranje stranih ┼íkola i fakulteta u Ma─Ĺarskoj bit ─çe potrebni me─Ĺunarodni sporazumi zaklju─Źeni na razini vlada.

CEU je akreditiran i u Sjedinjenim Dr┼żavama. Oni koji ga zavr┼íe dobivaju dvije diplome – ma─Ĺarsku i ameri─Źku.

Trenutno na tom sveu─Źili┼ítu studira 1.800 u─Źenika iz 117 zemalja.

Na stranu Sorosevog sveu─Źili┼íta stali su veleposlanstvo SAD u Budimpe┼íti, State departman, Ma─Ĺarska akademija znanosti, 15 nobelovaca i vi┼íe od 100 ameri─Źkih znanstvenika.

Svi su zamolili Orbanvu vladu da povu─Źe predlo┼żene zakonske izmjene …
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,