Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BRANDENBUR┼áKA VRATA I EIFFELOV TORANJ NISU BILI OBASJANI BOJAMA RUSKE ZASTAVE! ZA┼áTO?

BRANDENBURŠKA VRATA I EIFFELOV TORANJ NISU BILI OBASJANI BOJAMA RUSKE ZASTAVE! ZAŠTO?

branderburska-vrataNakon teroristi─Źkog napada na St. Petersburg koji je ve─ç odnio 14 ┼żrtava, Pariz i Brandenbur┼íka vrata nisu bili obasjani bojama zastave Rusije. Berlin odbacuje optu┼żbe o pomanjkanju solidarnosti s Rusijom zbog teroristi─Źkog napada

Berlinska gradska uprava odbacila je optu┼żbe o pomanjkanju pijeteta i solidarnosti nakon teroristi─Źkog napada u St. Petersburgu zbog toga ┼íto Brandenbur┼íka vrata nisu bila obasjana bojama zastave pogo─Ĺene zemlje, kao ┼íto je to bio slu─Źaj nakon teroristi─Źkih napada izvedenih u drugim zemljama.

“Brandenbur┼íka vrata nisu bila obasjana jer smo to dosad radili samo u slu─Źaju napada na na┼íe gradove-prijatelje”, priop─çeno je iz berlinskog Senata.

Nakon teroristi─Źkih napada na Pariz, Bruxelles, London i Istanbul, Brandenbur┼íka vrata bila su obasjana u bojama zastava tih zemalja. Svi ovi gradovi su ujedno i slu┼żbeni gradovi-prijatelji Berlina.

Odluka o tomu u kojem slu─Źaju ─çe se Brandenbur┼íka vrata obasjavati u bojama nacionalnih zastava donesena je pro┼ílog tjedna.

Parlamentarna stranka Ljevica, koja je u gradu-saveznoj pokrajini Berlinu na vlasti zajedno sa socijaldemokratima, kritizirala je odluku da nakon teroristi─Źkog napada na St. Petersburg u ponedjeljak, u kojem je, prema najnovijim saznanjima poginulo 14 osoba, Brandenbur┼íka vrata obasjavaju bojama ruske trobojnice.

“┼Żrtve terorizma, bez obzira na to gdje se dogodio napad, zaslu┼żuju jednako po┼ítovanje i su─çut”, rekao je danas predsjednik zastupni─Źkog kluba Ljevice Dietmar Bartsch.

Ovakim ─Źinom EU zemalja prema Rusiji, o─Źito je da se praksa bojanja znamenitosti u zastavama zemalja koje su ┼żrtve teroristi─Źkih napada, upravo zavr┼íena.
 

(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,