Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija upravo javno objavila ulogu SAD-a i NATO-a u afganistanskoj trgovini drogom – MEDIJI ┼áUTE! (VIDEO)

Rusija upravo javno objavila ulogu SAD-a i NATO-a u afganistanskoj trgovini drogom – MEDIJI ┼áUTE! (VIDEO)

lavrov-afganistanRusija je optu┼żila NATO za uzrokovanje narko krize u Afganistanu, tvrde─çi da Sjedinjene Dr┼żave izravno imaju koristi od trgovine opijumom

Prema ruskom diplomatu, Sergej Lavrovu, NATO sura─Ĺuje sa proizvo─Ĺa─Źima i trgovcima da bi “poplavio svijet” sa opijumom, rekav┼íi da postoje jasni dokazi da je od invazije na Afganistan 2001. godine, trgovina opijumom brutalno porasla.

Osvrnuv┼íi se na to kako je misija osloba─Ĺanja Afganistan od terorista brzo postaala iskrivljena nakon invazije, u kona─Źnici stvaraju─çi neprestani dotok droge na Zapad, pi┼íe AP.

“Tijekom svog djelovanja u Afganistanu, SAD i NATO nisu uskorijenili teroristi─Źku prijetnju, dok se opasnost od trgovine drogom pove─çala mnogo puta. Industrija droge je procvala. Postoje ─Źinjeni─Źni dokazi da su neki od kontingenata NATO-a u Afganistanu dopustili trgovanje ilegalnom drogom, ─Źak i ako nisu bili izravno uklju─Źeni u te kaznene sheme”, rekao je Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova

Dakle, ┼íto je to─Źan dokaz? U izvje┼í─çu UN-a iz 2014. navodi se da je proizvodnja maka dosegla najvi┼íe razine svih vremena, sa ┼íokantnim pove─çanjem ovisnika o heroinu ┼íirom svijeta.

Koli─Źina zemlji┼íta kori┼ítena za kultiviranje opijumskog maka u svijetu je na najve─çoj razini svih vremena, stoji u izvje┼í─çu UN-a. Afganistan u velikoj mjeri stoji iza porasta, sa svojim porastom uzgoja maka za vi┼íe od 36 posto u godini dana, ─Źine─çi 80 posto svjetske proizvodnje opijuma.

Svjetsko izvje┼í─çe o drogama i kriminalu koje je objavio Ured UN-a sa sjedi┼ítem u Be─Źu (UNODC) je ocrtalo globalnu uporabu droga. Iako se u njemu ka┼że da je globalno kori┼ítenje droga ÔÇ×stabilnoÔÇŁ i ne mijenja se, no primje─çuje se da je uzgoj opijuma drasti─Źno porasao.

Izvje┼í─çe UN-a bio je vrlo detaljno o broju novih ovisnika, protoku droge iz Afganistana i kona─Źnim odredi┼ítima.

Ukratko, ako zemlje NATO-a nadziru sigurnost i vojnu okupaciju Afganistana i odjednom proizvodnja maka jako poraste, onda je NATO-u dopustivo da uzgoja i izvozi svjetsku najsmrtonosniju uli─Źnu drogu.

Nadalje, kao ┼íto je navedeno od strane Lavrova, postoji strategija upravljanja kaosom danas na Bliskom istoku i sjevernoj Africi, naru┼íavju─çi i uni┼ítavaju─çi ┼żivote milijuna ljudi, za dobrobit Amerike i onih na polo┼żajima, radi privremene dobiti od nesputanog pristupa prirodnim resursima ciljanih naroda.

“Koncept upravljanog kaosa se pojavio davno kao na─Źin ja─Źanja ameri─Źkog utjecaja. Njegova osnovna premisa je da upravlja projektima kaosa koji moraju biti pokrenuti od strane SAD-a u regijama koje su klju─Źne za globalni gospodarski i financijski razvoj.” – Sergey Lavrov

Lavrovi komentari na temi opijumske krize i upravljanja kaosom su uklju─Źeni u narednom videu:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,