Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Mainstream mediji lažnim vijestima uvukli SAD u veliku krizu

Mainstream mediji lažnim vijestima uvukli SAD u veliku krizu

cnn-trumpOd početka 20. stoljeća SAD se nisu nalazile u tako ozbiljnoj krizi stvorenoj isključivo naporima mainstream medija koji objavljuju “lažne vijesti”, piše časopis “Amerikan thinker”

“Psihoza” koja je zahvatila SAD slična je stanju kroz koje je američko društvo prolazilo 1968. godine.

Međutim, ako su tada uzroci nezadovoljstva mnogih Amerikanaca bili sasvim realni, kao što su rat u Vijetnamu ili ubojstvo Martina Luthera Kinga, sada je sve što se događa isključivo posljedica eskalacije histerije u medijima, piše autor .

Tisak koju američki mediji doslovno 24 sata dnevno emitiraju svodi se na sljedeće: Trump je u dosluhu s Rusijom, on je pravi Hitler, zli i zatucani rasist. Obama je bio divan i kompetentan predsjednik, a Hillary Clinton iskrena, samopožrtvovana junakinja, koja štiti dobro.

Međutim, prave, a ne lažne vijesti su: Trump je pobijedio, Clinton je izgubila, demokrati su nemoćni, a kao “svetac” predstavljeni Obama nije ostavio ništa dobro, navodi se u tekstu.

Glavna tema lažnih vijesti koje mediji neumorno promoviraju od prosinca su, naravno, “Rusi” koji su “izveli cyber napade” i koji su se “dogovorili sa Trumpom”. Pri tome se do sada još nije pojavila nijedna realna činjenica koja barem nekako potvrđuje obje optužbe, ističe autor.

Štoviše, smatra on, sama ideja da bi Putin više volio da na mjestu američkog predsjednika vidi Trumpa, a ne Clintonicu, “jednostavno je smiješna”. Obama je zajedno sa Hillary Clinton pokušavao “resetirati” odnose Moskve i Washingtona i smanjivao je financiranje Pentagona.

Trump, naprotiv, namjerava stvoriti najjaču vojnu silu na svijetu i učini SAD igračem na energetskom tržištu. Nema razloga da se vjeruje da bi takav čovjek u Bijeloj kući Putinu više odgovarao od “slabe” Clintonice, smatra autor.

Unatoč činjenici da se masovni mediji, koji promoviraju takve ideje, dnevno izlažu podsmijehu, histerija koju raspiruju je opasna. Važno je da pristalice aktualne administracije prestanu prihvaćati nedokazane tvrdnje kao ozbiljne i da se počnu čvrsto pridržavati činjenica, zaključuje američki časopis.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,