Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIPREMITE SE, STIŽU! TRI MILIJUNA MIGRANATA ČEKA DA PRIJEĐE U GRČKU IZ TURSKE, KAŽE EU POVJERENIK AVRAMOPOULOS

PRIPREMITE SE, STIŽU! TRI MILIJUNA MIGRANATA ČEKA DA PRIJEĐE U GRČKU IZ TURSKE, KAŽE EU POVJERENIK AVRAMOPOULOS

imigranti-grcka-turskaPrilikom posjete Ateni u četvrtak, europski povjerenik za migracije Dimitris Avramopoulos je rekao da oko 3 milijuna imigranata čeka da prijeđe u Grčku iz Turske u nastojanju da se dokopaju Zapada i sjeverne Europe

Vijest dolazi u vrijeme kada se ponavljaju prijetnje turskog predsjednika Recep Tayyip Erdogana, zajedno s mnogim svojim savjetnicima i pomoćnicima koji impliciraju da bi sporazum Bruxelles-Ankara mogao doći kraju.

G. Avramopoulos je izjavio da je dogovor prošle godine potpisan između Turske i EU radi smanjivanja priliva migranata prema Europi i smanjivanje broj smrtnih slučajeva na moru, naglašavajući potrebu za sve većim brojem vojnih ophodnji koje bi obuzdavale krijumčarenje ljudi u Egejskom moru, piše Greekreporter.

Tisuće migranata su već u prihvatnim centrima na otocima istočnog Egejskog mora, što je prva točka dolaska za većinu migranata koji dolaze u Grčku iz Turske.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,