Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Clintonovi potpaljuju Balkan da bi sruÅ¡ili Trumpa

Clintonovi potpaljuju Balkan da bi srušili Trumpa

albright-bill-hillaryPostoje dvije ameriÄke vanjske politike, službena Trumpova i neslužbena – Clintonova. Trenutno je u ofanzivi ova druga, posebno kad je rijeÄ o naÅ¡oj regiji Balkana

Donald Trump je pobijedio Hillary Clinton na predsjedniÄkim izborima u Americi, ali nije osujetio njenu politiku na Balkanu.

Clintonovi, ako raÄunamo i oba mandata Baracka Obame, duže od dvadeset godina suvereno odluÄuju o svemu Å¡to se dogaÄ‘a na ovim prostorima. Krijući se iza “Clinton fondacije”, ovaj politiÄki i supružniÄki par uz pomoć Georgea Sorosa joÅ¡ “vlada Balkanom”.

Zašto je Clintonu bitan baš Balkan?

Iza svega se, naravno, prvenstveno kriju novac i biznis. Trgovina oružjem, ulaganje u infrastrukturu od plinovoda, pa do autoputeva, rudna bogatstva … Naravno, nema ni dobrog biznisa bez politiÄkog aspekta.

Balkan je idealan za one koji žele držati pod kontrolom Europu, Bliski istok i izbliza “nadgledati Rusiju”. Imajući to u vidu, ne treba Äuditi Å¡to se takozvana Hilarina “ljubiÄasta revolucija”, prvobitno skrojena za ruÅ¡enje Trumpa, u Äas posla preselila na naÅ¡e prostore.

To, doduÅ¡e, nije novo, jer je Hillarin plan o preureÄ‘enju Balkana u nekoliko navrata, premda stidljivo, iznesen i u njenoj predsjedniÄkoj kampanji.

S obzirom da su Clintonovi, ili bolje reÄeno Bill Clinton i Madeleine Albright, faktiÄki prije svih “skrojili” sadaÅ¡nji izgled Balkana, nije ni Äudo Å¡to su sebi dali za pravo da ga i – preprave.

Naravno, što veća nestabilnost u ovoj regiji, to veći strah u Europi. Vladavina strahom od sukoba na tlu Europe je u neku ruku izum Clintonove administracije.

Peltzer se primio, pa se ni Obama ni Merkel nisu usudili demistifikuju ovu pojavu, unatoÄ Äinjenici da je njemaÄka obavjeÅ¡tajna služba raspolagala podacima o takozvanim fingiranim sukobima na etniÄkoj osnovi u režiji Amerike.

Redom gledano, Kosovo je privatna država Clintonovih. Oni ne samo da imaju tamo novac investiran preko raznih posrednika, već preko Albanije imaju i izlaz na more, Å¡to za njihove poslove dalje od ove regije ima i te kakav znaÄaj, posebno za transport oružja, namijenjen “borcima za demokraciju”, kakvi su bili naroÄito u OVK, ili za humanitarne akcije.

Ne treba zaboraviti da se upravo jedna takva humanitarna akcija pod okriljem Clintonove zaklade trenutno istražuje u Americi jer se ispostavilo da se iza svega krije trgovina djecom s Haitija.

Clintonovi su dobrano zadužili Kosovo, ali i Kosovo njih, pa nije ni Äudo Å¡to se PriÅ¡tina u posljednje vrijeme odluÄuje na korake koje ranije ne bi ni pomiÅ¡ljala da poduzme bez stava zvaniÄne Amerike.

Clintonovi su, naravno, i ovdje umijeÅ¡ali prste jer im je potrebno Kosovo bez bilo kakvog MeÄ‘unardnog nadzora. Da ne kažemo “skroviÅ¡te” u srcu Balkana, Europe, odakle mogu dirigirati bez ikakve bojazni cijelim svijetom, pa i Amerikom, onim dijelom koji ne podržava Trumpa.

S druge strane, tu su tri godine krize u Makedoniji, i prije neki dan izreÄen stav zvaniÄne Amerike da imaju dokaze da je tamo neki veleposlanik SAD dobio novac da financira, ili bolje reći, kroji vladu u ovoj državi.

Makedonijom “suvereno vlada” George Soros u sprezi s Clintonima. Posebno su angažirani oko dijela teritorija kojeg naseljavaju Albanci, a u Äijem dijelu se nalazi trasa kojom će prolaziti takozvani ruski plinovod. Otuda i ne Äudi Å¡to im je potrebna vlada koja će samo parafirati već sastavaljene dokumente na koncesiju itd.

Hillarina strategija za “finalno rjeÅ¡enje sukoba na Balkanu”, nije tajna u Americi. Posebno jer su u njoj sudjelovali struÄnjaci sa “Stratfora” i “Rand korporacije”.

Osovina njenog programa za ovu regiju je konaÄno rjeÅ¡enje nacionalnih pitanja Srba, Hrvata i Albanaca. U analizi stanja na terenu naglaÅ¡eno je da na prostoru bivÅ¡e Jugoslavije neće i ne može biti dugoroÄnog mira sve dok tri najveća naroda definitivno ne odustanu od rata i sukoba kao rjeÅ¡enja za nacionalne probleme.

Bosna i Hercegovina, koja je doslovno “ameriÄko Äedo” nije dala oÄekivane rezltate, a s obzirom na Clintonove veze s islamskim zemljama, ne bi doÅ¡lo u obzir da Bosna nestane, već bi se napravila prvobitna Bosna (Alije Izetbegovića), njoj bi se pripojio Sadžak, koji bi imao posebni status unutar BiH. Hrvatski dio Bosne bi se povezao na isti naÄin s Hrvatskom, do trenutka sjedinjenja. Postoji i opcija da BoÅ¡njaci i Hrvati zajedno naprave državu, ali to nije neÅ¡to Äemu je sklon Zagreb.

Po ovoj Hillarinoj karti Makedonija, s kojom ne zna nitko Å¡ta će, proÅ¡la bi najgore. U sadaÅ¡njem obliku je za Hillary to “neodrživa država”, a kao razlozi se navode nepremostive razlike izmeÄ‘u Makedonaca i Albanaca koji Äine trećinu stanovniÅ¡tva, kao i sukob s GrÄkom. RjeÅ¡enje Clinton vidi da se Makedonija po ubrzanoj proceduri ubaci prije svega u NATO, pa i EU.

Kada se govori o Clintonima, ne treba zaboraviti ni Madeleine Albright, koja je za sebe izlobirala unosne poslove na Balkanu, prevashodno na Kosovu.

Clintonovi su dobili milijune dolara u kampanjama i donacije za “Clinton zakladu” od Sorosa. “LjubiÄasta revolucija” Clintonovih ima cilj skratiti Trumpovu vladavinu uliÄnim prosvjedima i politiÄkim remećenjem u svijetu, a s obzirom na odnos Amerike i Europe – gdje ćeÅ¡ bolje mjesto za “potpaljivanje vatre” od Balkana.

Cilj je destabilizirati Balkan i Europu, što će potkopati deklarirani cilj Trampove administracije dovesti do nove međunarodne geometrije zasnovane na ekonomskom razvoju i suradnji među narodima, bez namještanja, naturanja režima i promjena vlasti u drugim država.

Drugim rijeÄima, ukoliko doÄ‘e do destabilizacije koja bi odvela u oružane sukobe, Trump bi morao reagirati, Å¡to bi ga natjeralo da pogazi svoju rijeÄ i obećanje.

S obzirom da nema baÅ¡ mnogo pristaÅ¡a u Europi, lako bi mogao biti “namjeÅ¡ten” u nekoj perverznoj igri Clintonovih, a to bi bilo dovoljno da mu se mandat skrati. Jer trenutno u svijetu postoje dvije ameriÄke vanjske politike: zvaniÄna Trumpova i neslužbena Clinton.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,