Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Clintonovi potpaljuju Balkan da bi srušili Trumpa

Clintonovi potpaljuju Balkan da bi srušili Trumpa

albright-bill-hillaryPostoje dvije američke vanjske politike, službena Trumpova i neslužbena – Clintonova. Trenutno je u ofanzivi ova druga, posebno kad je riječ o našoj regiji Balkana

Donald Trump je pobijedio Hillary Clinton na predsjedničkim izborima u Americi, ali nije osujetio njenu politiku na Balkanu.

Clintonovi, ako računamo i oba mandata Baracka Obame, duže od dvadeset godina suvereno odlučuju o svemu što se događa na ovim prostorima. Krijući se iza “Clinton fondacije”, ovaj politički i supružnički par uz pomoć Georgea Sorosa još “vlada Balkanom”.

Zašto je Clintonu bitan baš Balkan?

Iza svega se, naravno, prvenstveno kriju novac i biznis. Trgovina oružjem, ulaganje u infrastrukturu od plinovoda, pa do autoputeva, rudna bogatstva … Naravno, nema ni dobrog biznisa bez političkog aspekta.

Balkan je idealan za one koji žele držati pod kontrolom Europu, Bliski istok i izbliza “nadgledati Rusiju”. Imajući to u vidu, ne treba čuditi što se takozvana Hilarina “ljubičasta revolucija”, prvobitno skrojena za rušenje Trumpa, u čas posla preselila na naše prostore.

To, doduše, nije novo, jer je Hillarin plan o preuređenju Balkana u nekoliko navrata, premda stidljivo, iznesen i u njenoj predsjedničkoj kampanji.

S obzirom da su Clintonovi, ili bolje rečeno Bill Clinton i Madeleine Albright, faktički prije svih “skrojili” sadašnji izgled Balkana, nije ni čudo što su sebi dali za pravo da ga i – preprave.

Naravno, što veća nestabilnost u ovoj regiji, to veći strah u Europi. Vladavina strahom od sukoba na tlu Europe je u neku ruku izum Clintonove administracije.

Peltzer se primio, pa se ni Obama ni Merkel nisu usudili demistifikuju ovu pojavu, unatoč činjenici da je njemačka obavještajna služba raspolagala podacima o takozvanim fingiranim sukobima na etničkoj osnovi u režiji Amerike.

Redom gledano, Kosovo je privatna država Clintonovih. Oni ne samo da imaju tamo novac investiran preko raznih posrednika, već preko Albanije imaju i izlaz na more, što za njihove poslove dalje od ove regije ima i te kakav značaj, posebno za transport oružja, namijenjen “borcima za demokraciju”, kakvi su bili naročito u OVK, ili za humanitarne akcije.

Ne treba zaboraviti da se upravo jedna takva humanitarna akcija pod okriljem Clintonove zaklade trenutno istražuje u Americi jer se ispostavilo da se iza svega krije trgovina djecom s Haitija.

Clintonovi su dobrano zadužili Kosovo, ali i Kosovo njih, pa nije ni čudo što se Priština u posljednje vrijeme odlučuje na korake koje ranije ne bi ni pomišljala da poduzme bez stava zvanične Amerike.

Clintonovi su, naravno, i ovdje umiješali prste jer im je potrebno Kosovo bez bilo kakvog Međunardnog nadzora. Da ne kažemo “skrovište” u srcu Balkana, Europe, odakle mogu dirigirati bez ikakve bojazni cijelim svijetom, pa i Amerikom, onim dijelom koji ne podržava Trumpa.


S druge strane, tu su tri godine krize u Makedoniji, i prije neki dan izrečen stav zvanične Amerike da imaju dokaze da je tamo neki veleposlanik SAD dobio novac da financira, ili bolje reći, kroji vladu u ovoj državi.

Makedonijom “suvereno vlada” George Soros u sprezi s Clintonima. Posebno su angažirani oko dijela teritorija kojeg naseljavaju Albanci, a u čijem dijelu se nalazi trasa kojom će prolaziti takozvani ruski plinovod. Otuda i ne čudi što im je potrebna vlada koja će samo parafirati već sastavaljene dokumente na koncesiju itd.

Hillarina strategija za “finalno rješenje sukoba na Balkanu”, nije tajna u Americi. Posebno jer su u njoj sudjelovali stručnjaci sa “Stratfora” i “Rand korporacije”.

Osovina njenog programa za ovu regiju je konačno rješenje nacionalnih pitanja Srba, Hrvata i Albanaca. U analizi stanja na terenu naglašeno je da na prostoru bivše Jugoslavije neće i ne može biti dugoročnog mira sve dok tri najveća naroda definitivno ne odustanu od rata i sukoba kao rješenja za nacionalne probleme.

Bosna i Hercegovina, koja je doslovno “američko čedo” nije dala očekivane rezltate, a s obzirom na Clintonove veze s islamskim zemljama, ne bi došlo u obzir da Bosna nestane, već bi se napravila prvobitna Bosna (Alije Izetbegovića), njoj bi se pripojio Sadžak, koji bi imao posebni status unutar BiH. Hrvatski dio Bosne bi se povezao na isti način s Hrvatskom, do trenutka sjedinjenja. Postoji i opcija da Bošnjaci i Hrvati zajedno naprave državu, ali to nije nešto čemu je sklon Zagreb.

Po ovoj Hillarinoj karti Makedonija, s kojom ne zna nitko šta će, prošla bi najgore. U sadašnjem obliku je za Hillary to “neodrživa država”, a kao razlozi se navode nepremostive razlike između Makedonaca i Albanaca koji čine trećinu stanovništva, kao i sukob s Grčkom. Rješenje Clinton vidi da se Makedonija po ubrzanoj proceduri ubaci prije svega u NATO, pa i EU.

Kada se govori o Clintonima, ne treba zaboraviti ni Madeleine Albright, koja je za sebe izlobirala unosne poslove na Balkanu, prevashodno na Kosovu.

Clintonovi su dobili milijune dolara u kampanjama i donacije za “Clinton zakladu” od Sorosa. “Ljubičasta revolucija” Clintonovih ima cilj skratiti Trumpovu vladavinu uličnim prosvjedima i političkim remećenjem u svijetu, a s obzirom na odnos Amerike i Europe – gdje ćeš bolje mjesto za “potpaljivanje vatre” od Balkana.

Cilj je destabilizirati Balkan i Europu, što će potkopati deklarirani cilj Trampove administracije dovesti do nove međunarodne geometrije zasnovane na ekonomskom razvoju i suradnji među narodima, bez namještanja, naturanja režima i promjena vlasti u drugim država.

Drugim riječima, ukoliko dođe do destabilizacije koja bi odvela u oružane sukobe, Trump bi morao reagirati, što bi ga natjeralo da pogazi svoju riječ i obećanje.

S obzirom da nema baš mnogo pristaša u Europi, lako bi mogao biti “namješten” u nekoj perverznoj igri Clintonovih, a to bi bilo dovoljno da mu se mandat skrati. Jer trenutno u svijetu postoje dvije američke vanjske politike: zvanična Trumpova i neslužbena Clinton.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,