Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Australija će zabraniti necijepljenoj djeci odlazak u školu – donesen plan da 100% djece bude cijepljeno

Australija će zabraniti necijepljenoj djeci odlazak u školu – donesen plan da 100% djece bude cijepljeno

djeca-australijaAustralija je najavila da planira zabraniti necijepljenoj djeci da pohađaju školu, navodi se u novom pravilniku koje je predstavio premijer Malcolm Turnball

Turnball kaže da roditelji trebaju cijepiti svoju djecu ili će patiti od poniženja jer će biti isključeni iz obrazovnog sustava.

Prema novom zakonu, necijepljena djece će biti isključena iz dječje predškolske skrbi. To je potaknuto nedavnim skandalom u kojem jednomjesečna beba umrla od hripavca, za koju su neki stručnjaci tvrdili da se dogodio kao rezultat da je dijete pohađalo predškolsku skrb u kojoj su bile prisutne necijepljene bebe.

G. Turnbull je rekao: “Ovo nije teorijska vježba – to je pitanje života i smrti”, piše SkyNews.

“Ako roditelj kaže, “neću cijepiti svoje dijete”, oni jednostavno ne stavljaju svoje dijete u opasnost, oni stavljaju svu tuđu djecu u opasnost, također.”

A ako su ta tuđa djeca sva cijepljena oslabljenim virusom hripavca te su podložna širenju zaraze na onu djecu koja nisu cijepljena, pitanje se postavlja tko je zapravo tu žrtva i tko zapravo predstavlja stvarnu opasnost.

“Nema ubadanja, nema ni igre”, službeni prijedlog koji bi se provodio i koji kaže da bilo koje dijete koje se ne cijepi ne smije ulaziti u vrtiće ili predškolsku skrb, osim ako imaju zdravstveno stanje koje spriječava imunizaciju cijepljenjem.

Trenutno je 93% djece cijepljeno u Australiji, ali gospodin Turnbull želi povećati na najmanje 95%.

Premijer je pisao državnim i društvenim predstavnicima moleći ih da podrže politiku zemlje politiku i budu dosljedni zakonima.

On je rekao: “Razina javne potpore za cijepljenje je toliko jaka, da sam uvjeren da će dobiti zajednički nacionalni odgovor.”

“Mi moramo zaštititi svu australsku djecu, osiguravajući da su djeca cijepljena.”

Plan je podržan od strane oporbenog čelnika Bill Shortena, koji je pozdravio stav premijera protiv grupa koje se protive cijepljenju, ali i pozvao da još puno treba učiniti na edukaciji ljudi.

“Mislim da moramo početi educirati roditelje (protivno njihovom stavu) i promijeniti im stav i luđački pogled prema cijepljenju kakav mogu čitati na internetu”, rekao je on.

Zabrana će biti nastavak politike Vlade lišavanja roditelja dječjeg doplatka koji ne cijepe svoju djecu.

U Velikoj Britaniji cijepljenje nije obvezno, ali postoje visoke stope cijepljenja koje su privatili mnogi roditelji.

Možete samo nagađati koliko je novaca dobio premijer Australije od farmaceutskih kompanija, kada je ovako “nagazio” roditelje koji ne cijepe svoju djecu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,