Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Marine Le Pen će biti kazneno gonjena od strane EU parlamentaraca zbog kritiziranja ISIS-a

Marine Le Pen će biti kazneno gonjena od strane EU parlamentaraca zbog kritiziranja ISIS-a

marine-parlamentEuropski zastupnici Europskog parlamenta traže da se procesuira euroskeptik i francuski predsjednički kandidat Marine Le Pen nakon što je kritizirala ISIS na Twitteru

Parlamentarni odbor EU je glasovao da se skine Le Penov diplomatski imuniteta u pokušaju da ju bace vukovima i da ona završi svoju političku karijeru.

Marine Le Pen, vođa anti-europske stranke i favorit za osvajanje francuskog predsjedništva, je pod istragom zbog postavljanja slika koje prikazuju militante islamske države kako odrubljuju glave američkom novinaru James Foleyu u 2015.

Slike su izazvale emocionalnu reakciju od strane korisnika Twittera, koji su odmah počeli ispitivati zašto se francuska vlada ne bavi više ekstremnim oblicima islama, prenosi RT.

Zastupnici EU parlamenta u povjerenstvu pravnih poslova, nakon razmatranja da li su objave Le Pen postale dio nadležnosti europskih zastupnika su “velikom većinom glasovali za ukidanje imuniteta Marine Le Pen”, rekao je talijanski zakonodavac Laura Ferrara Reuters.

Europski parlament je bio u potpunosti za glasovanje po tom pitanju u četvrtak, izvijestio je AFP.

RT je zamolio za komentar Ludovic de Dannea, glavnog tajnika ENF (Europa nacija i sloboda), političkog bloka u Europskom parlamentu kojeg predvodi Le Pen.

“To je loš način globalista EU i jednostavno licemjerno opravdanje za borbu protiv Marine Le Pen”, odgovorio je de Danne u e-mailu. “Kao i za ostale napade, to je isti manevri kao protiv Brexita i Trumpa. Ljudi nisu više slijepi.”

“Uvjereni smo da će ona pobijediti svako potencijalno suđenje u ovom slučaju, ako se ikada dogodi.”

U prosincu 2015., Le Pen je na Twitteru objavila tri grafičke fotografije ubojstava ISIS-a sa popratnim tekstom “Daesh [arapski termin ISIS] je OVO!”, kao odgovor novinaru Jean-Jacques Bourdin koji je usporedio njezinu nacionalističku retoriku s onom islamske terorističke skupine.

Obitelj James Foleya, čije beživotno tijelo sadrži jedna od fotografija, rekla je da su “duboko uznemireni neželjenim upotrebama Jima u Le Penove političke svrhe.”

Le Pen je oduzet zastupnički imunitet i 2013. godine, kada je bila optužena za poticanje rasne mržnje zbog napomene koju je napravila u 2010. godini u gradu Lyonu, dok je u usporedila muslimane koji se mole vani na otvorenom sa “okupacijom”.

No, u prosincu 2015., Le Pen je bila oslobođena nakon što je sudac odlučio da su njeni komentari bili “šokantni”, ali su zaštićeni “kao dio slobode izražavanja”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,