Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: Predsjednik Trump nominiran za Nobelovu nagradu za mir, a još nije bombardirao niti jednu zemlju

EKSKLUZIVNO: Predsjednik Trump nominiran za Nobelovu nagradu za mir, a još nije bombardirao niti jednu zemlju

trump-nobelPredsjednik Donald Trump je nominiran za 2017. Nobelovu nagradu za mir, prema Nobelovom institutu, nakon što je prepoznat po “miru kroz ideologiju snage”

Nobelov odbor, koji ne otkriva detalje o svom procesu odlučivanja, nudi tisućama istaknutih zastupnika, bivših laureata i akademika mogućnost glasovanja i kandidata za prestižnu nagradu.

Predsjednik Trump, koji je kandidiran za promociju mira i prosperiteta, nominiran je za svoj “snažan mir kroz ideologiju snage, koja se koristi kroz prijetnju oružjem i zastrašivanje protiv radikalnog islama, ISIS-a, nuklearnog Irana i komunističke Kine.”

Razumljivo je da će jaka Amerika odvratiti suparnike i terorističke organizacije od pokretanja destabilizacije prevladavajuće svjetskog reda, piše norveški Thelocal.no.

Osim predsjednika Trumpa, drugi uglednici koji su nominirani za Nobelovu nagradu 2017. su papa Franjo, Edward Snowden i sirijske Bijele kacige.

Iako su imena obično čuvaju u tajnosti 50 godina, zastupnici, bivši laureati i neki sveučilišni profesori koji imaju pravo se nominirati, mogu slobodno otkriti ime osobe ili grupe koja je nominirana.

Prijašnji dobitnici Nobelovih nagrada su bili Henry Kissinger, Martin Luther King Jr., Crveni križ i, u 2009., Barack Obama – koji je slavno postao prvi dobitnik Nobelove nagrade za mir bombardirajući sedam zemalja.

Prošle godine nagrada otišla kolumbijskom predsjednik Juan Manuel Santosu za svoje napore da donese mir u svojoj zemlji koja je opustošena nakon pola stoljeća sukoba.

Nobelov odbor, čija je predsjednica Kaci Kullmann Five umrla je od raka dojke u veljači, očekuje se da će se objaviti laureati za 2017. godinu 6. listopada, iako taj datum tek treba biti potvrđen.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,