Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TRUMP KRENUO U NAPAD NA ‘LAŽNE MEDIJE’: New York Times, CNN i Politico izbačeni iz Bijele kuće

TRUMP KRENUO U NAPAD NA ‘LAŽNE MEDIJE’: New York Times, CNN i Politico izbačeni iz Bijele kuće

cnn-trumpSada je postalo i službeno – novinari New York Timesa, CNN-a i Politica su nepoželjni u Bijeloj kući! Isti oni novinari koji su huškali i zagovarali ukidanje alternativnih medija!

To su saznali na najteži mogući način, od neki dan im je zabranjen ulaz na uobičajeni dnevni novinarski brifing kod glasnogovornika Seana Spicera.

Izlika glasnogovornika je bila da se nisu javili na vrijeme, ali naravno da se radi o nečemu drugome – nastavku rata Trumpa i pojedinih medija.

Za razliku od njih, ispred Spicera su stajali novinari konzervativnijih listova i portala kao što su Breitbart Newsa, One America News Networka i Washington Timesa.

Također, u Bijeloj kući bili su reporteri ABC-a, CBS-a, The Wall Street Journala, Bloomberga i Fox Newsa.

U znak solidarnosti prema kolegama na pressicu su odbili doći novinari AP-a i Timea.

Ovako nešto se nikad nije dogodilo u povijesti Bijele kuće. Prošli smo mnogo administracija i predsjednika, ali nitko nam nikad nije zabranio ulaz u Bijelu kuću – rekao je glavni urednik NY Timesa Dean Baquet.

I nikad se nije dogodilo u povijesti da je netko proglašavao alternativne medije “lažnim vijestim” kao što su to radili upravo mainstream mediji koji su izbačeni iz Bijele kuće poput New York Timesa, CNN-a.

Protestiramo protiv izbacivanja NY Timesa i naših kolega iz Bijele kuće. Sloboda medija bi trebala od najvećeg nacionalnog interesa, rekli su upravo oni novinari koji su do jučer imali spisak portala i medija “lažnih vijesti” i prezentirali ih javnosti.

Da li je to sloboda govora, dragi “izbačeni” novinari? Da se alternativne medije naziva “lažnim vijestima” i da se radi na njihovom ukidanju?
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,