Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LA┼ŻNE VIJESTI MAINSTREAM MEDIJA O ‘LA┼ŻNIM VIJESTIMA’

LA┼ŻNE VIJESTI MAINSTREAM MEDIJA O ‘LA┼ŻNIM VIJESTIMA’

masovni-mediji-lazne-vijestiAnti-ruska propaganda zapadnih mainstream medija povezuje Moskvu sa poplavom “la┼żnih vijesti” na internetu, unato─Ź dokazima koji ukazuju na totalno suprotno

Dakle, glavni medijski izvor kao ┼íto je The New York Times, izme─Ĺu ostalih objavljuje svoje slu─Źajeve sa svojim vlastitim “la┼żnim vijestima.”

Velika opasnost od trenutne histerije zapadnih mainstream medija o “la┼żnim vijestima” je da definicija bude pro┼íirena s nekoliko gotovih pri─Źa koje su dokazivo la┼żne – obi─Źno napisane dje─Źjom ma┼ítom kako bi dobili vi┼íe klikova – da bi uklju─Źili razumne rasprave o ─Źinjenicama slo┼żene kontroverze.

Ova opasnost je sada jo┼í gora, jer su The New York Times, The Washington Post i druge glavne zapadne novinske organizacije spojile svoje ogor─Źenje zbog “la┼żne vijesti” sa Zapadnom propagandnom kampanjom protiv Rusije, tvrde─çi, bez dokaza da ruska vlada nekako objavljuje la┼żne pri─Źe da bi potkopala zapadnu demokraciju.

Nedavni ─Źlanak New York Timesa (Europe Combats a New Foe of Political Stability: Fake News) razotkriva “la┼żne vijesti” kao prijetnju Europi, i sadr┼żi ono ┼íto je nedvojbeno “la┼żna vijest”, sama tvrde─çi da su mnoge od navodnih 2.500 linkova “diskreditirani” po sili East Stratcoma Europske unije i da imaju “veze sa Rusijom”, iako Times nije identificirao one linkove.

Kombiniranje “la┼żne vijesti” i onoga ┼íto je New York Times opisuje kao “propagandu protiv Europske unije” je podmukla i stvarna prijetnja za zapadnu demokraciju, prema establi┼ímentu.

Prvo se odnosi na svjesno fabricirane pri─Źe; drugo uklju─Źuje kritiku politi─Źke institucije EU, koja se smatra od strane mnogih Europljana kao elitisti─Źka, koja daljinski upravlja dr┼żavama i prezriva je prema potrebama, interesima i stavovima obi─Źnih gra─Ĺana.

Bilo da nazovete takve kritike “propagandom” ili “neslaganjem”, apsurdno je da se za sve to okrivi Rusija. Kada je u pitanju “destabilizacija povjerenja ljudi u institucije” EU – posebice s nesposobano┼í─çu rukovanja Velikom recesijom i njezina nespretna reakcija na imigrantsku krizu – sama EU radi dobar posao uni┼ítavanja samu sebe i bez “pomo─çi” Rusije.


Ipak, radije nego da se suo─Źi sa legitimnom zabrinutosti gra─Ĺana, vlade EU i SAD su na┼íli prikladno ┼żrtveno janje, Rusiju.

Da bi utemeljili ovo razmi┼íljanje i nazvali ga novim “grupnim razmi┼íljanjem” – ─Źelnici EU i SAD-a su financirali propagandne stru─Źnjake za rad na omalova┼żavanju politi─Źke kritike koja se povezuje sa Rusijom.

┼áto je jo┼í gore, u Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama, mainstream publikacije – koje odra┼żavaju stavove politi─Źkog establi┼ímenta – su dobile povjerenje divovskih tehnolo┼íkih tvrtki, kao ┼íto su Facebook i Google, da bi marginalizirali nezavisne web stranice koji ne prihva─çaju “prevladavaju─çu konvencionalnu mudrost”.

U tim planovima za uni┼ítenje nezavisnih medija postoji Orwellianska crta – plan svojevrsan “Ministarstvu istine” koji ─çe nametnuti algoritame preko Facebooka i Googlea kako bi uklonili devijantne ideje – ali gotovo nitko ─Źiji je glas dozvoljen u mainstream medijima nije to primjetio iako znaju za to.

─îak i sada, postoji hladna jednoobraznost u beskrajnim osudama Rusije kao korijenu svega zla.

U tom slu─Źaju, ciljana populacija anti-ruskih vijesti je europska javnost i ameri─Źki gra─Ĺani koji su dobili da apsorbiraju istu propagandu iz mainstream medija.

Pravi cilj Stratcoma nije borba protiv nekoliko odvratnih poduzetnika koji dokazivo proizvode la┼żne pri─Źe za profit, ve─ç uti┼íati ili “diskreditirati” izvore informacija koje dovode u pitanje propagande EU i SAD.

NATO ima vlastiti Stratcom komandni centar sa sjedi┼ítem u Latviji koja ta─Ĺer ima zadatak da na bilo koji na─Źin uni┼íti informacije koja se ne uklapaju u zapadne propagandne pri─Źe.

Ameri─Źka agencija za me─Ĺunarodni razvoj i ameri─Źki financirana Nacionalna zaklada za demokraciju tako─Ĺer upumpavaju nekoliko desetaka milijuna dolara u medijsko poslovanje koje ima sli─Źne ciljeve kao ┼íto to ─Źine velike zapadne Fondacije, kao ┼íto je Fondacija “Otvoreno dru┼ítvo” ┼ípekulanta George Sorosa.

U prosincu pro┼íle godine, ameri─Źki Kongres je odobrio i predsjednik Obama je potpisao zakon za odvajanje dodatnih 160 milijuna dolara za borbu protiv “ruske propagande”.

Ovaj nedemokratski pristup isklju─Źuje slobodu protoka informacija od strane EU, SAD, no na kraju se vidi da su mainstream mediji prijete─ça opasnost slobodnom i otvorenom dru┼ítvu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,