Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LAŽNE VIJESTI MAINSTREAM MEDIJA O ‘LAŽNIM VIJESTIMA’

LAŽNE VIJESTI MAINSTREAM MEDIJA O ‘LAŽNIM VIJESTIMA’

masovni-mediji-lazne-vijestiAnti-ruska propaganda zapadnih mainstream medija povezuje Moskvu sa poplavom “lažnih vijesti” na internetu, unatoč dokazima koji ukazuju na totalno suprotno

Dakle, glavni medijski izvor kao što je The New York Times, između ostalih objavljuje svoje slučajeve sa svojim vlastitim “lažnim vijestima.”

Velika opasnost od trenutne histerije zapadnih mainstream medija o “lažnim vijestima” je da definicija bude proširena s nekoliko gotovih priča koje su dokazivo lažne – obično napisane dječjom maštom kako bi dobili više klikova – da bi uključili razumne rasprave o činjenicama složene kontroverze.

Ova opasnost je sada još gora, jer su The New York Times, The Washington Post i druge glavne zapadne novinske organizacije spojile svoje ogorčenje zbog “lažne vijesti” sa Zapadnom propagandnom kampanjom protiv Rusije, tvrdeći, bez dokaza da ruska vlada nekako objavljuje lažne priče da bi potkopala zapadnu demokraciju.

Nedavni članak New York Timesa (Europe Combats a New Foe of Political Stability: Fake News) razotkriva “lažne vijesti” kao prijetnju Europi, i sadrži ono što je nedvojbeno “lažna vijest”, sama tvrdeći da su mnoge od navodnih 2.500 linkova “diskreditirani” po sili East Stratcoma Europske unije i da imaju “veze sa Rusijom”, iako Times nije identificirao one linkove.

Kombiniranje “lažne vijesti” i onoga što je New York Times opisuje kao “propagandu protiv Europske unije” je podmukla i stvarna prijetnja za zapadnu demokraciju, prema establišmentu.

Prvo se odnosi na svjesno fabricirane priče; drugo uključuje kritiku političke institucije EU, koja se smatra od strane mnogih Europljana kao elitistička, koja daljinski upravlja državama i prezriva je prema potrebama, interesima i stavovima običnih građana.

Bilo da nazovete takve kritike “propagandom” ili “neslaganjem”, apsurdno je da se za sve to okrivi Rusija. Kada je u pitanju “destabilizacija povjerenja ljudi u institucije” EU – posebice s nesposobanošću rukovanja Velikom recesijom i njezina nespretna reakcija na imigrantsku krizu – sama EU radi dobar posao uništavanja samu sebe i bez “pomoći” Rusije.

Ipak, radije nego da se suoči sa legitimnom zabrinutosti građana, vlade EU i SAD su našli prikladno žrtveno janje, Rusiju.

Da bi utemeljili ovo razmišljanje i nazvali ga novim “grupnim razmišljanjem” – čelnici EU i SAD-a su financirali propagandne stručnjake za rad na omalovažavanju političke kritike koja se povezuje sa Rusijom.

Što je još gore, u Sjedinjenim Američkim Državama, mainstream publikacije – koje odražavaju stavove političkog establišmenta – su dobile povjerenje divovskih tehnoloških tvrtki, kao što su Facebook i Google, da bi marginalizirali nezavisne web stranice koji ne prihvaćaju “prevladavajuću konvencionalnu mudrost”.

U tim planovima za uništenje nezavisnih medija postoji Orwellianska crta – plan svojevrsan “Ministarstvu istine” koji će nametnuti algoritame preko Facebooka i Googlea kako bi uklonili devijantne ideje – ali gotovo nitko čiji je glas dozvoljen u mainstream medijima nije to primjetio iako znaju za to.

Čak i sada, postoji hladna jednoobraznost u beskrajnim osudama Rusije kao korijenu svega zla.

U tom slučaju, ciljana populacija anti-ruskih vijesti je europska javnost i američki građani koji su dobili da apsorbiraju istu propagandu iz mainstream medija.

Pravi cilj Stratcoma nije borba protiv nekoliko odvratnih poduzetnika koji dokazivo proizvode lažne priče za profit, već utišati ili “diskreditirati” izvore informacija koje dovode u pitanje propagande EU i SAD.

NATO ima vlastiti Stratcom komandni centar sa sjedištem u Latviji koja tađer ima zadatak da na bilo koji način uništi informacije koja se ne uklapaju u zapadne propagandne priče.

Američka agencija za međunarodni razvoj i američki financirana Nacionalna zaklada za demokraciju također upumpavaju nekoliko desetaka milijuna dolara u medijsko poslovanje koje ima slične ciljeve kao što to čine velike zapadne Fondacije, kao što je Fondacija “Otvoreno društvo” špekulanta George Sorosa.

U prosincu prošle godine, američki Kongres je odobrio i predsjednik Obama je potpisao zakon za odvajanje dodatnih 160 milijuna dolara za borbu protiv “ruske propagande”.

Ovaj nedemokratski pristup isključuje slobodu protoka informacija od strane EU, SAD, no na kraju se vidi da su mainstream mediji prijeteća opasnost slobodnom i otvorenom društvu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,