Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » PARANOJA ILI REALNOST? Čak 54,2% Hrvata i 52,5% Srba misli da država prisluškuje i bez naloga

PARANOJA ILI REALNOST? Čak 54,2% Hrvata i 52,5% Srba misli da država prisluškuje i bez naloga

prisluskivanjePraksu koju je dobitnik Nobelove nagrade za mir Barack Hussein Obama pridigao na noge i unaprijedio kada je u svojem mandatu počeo špijunirati cijeli svijet, a najpoznatija afera je bila prisluškivanje Angele Merkel

Na pitanje jesu li oni ili netko njima blizak imao iskustvo s prisluškivanje 90,7% ispitanika u BiH je odgovorilo potvrdno.

Većina građana regije vjeruje kako ih njihove vlade neovlašteno prisluškuju, a uvjerenje je naročito rasprostranjeno među građanima u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

To uvjerenje nešto je manje rasprostranjeno među građanima Crne Gore i Makedonije, javlja Blic

Istraživanje IPSOS-a je iznenađuje s obzirom na skorašnje političke potrese koji su se dogodili upravo u Makedoniji i Crnoj Gori.

Čak 54,2 posto ispitanika u Hrvatskoj smatra da ih vlada prisluškuje dok je ta brojka u Srbiji 52,5%. U BiH 53,3% građana smatra da ih država prisluškuje, a u Makedoniji 43%. Najmanji postotak zabilježen je u Crnoj Gori i to 40%.

Na pitanje jesu li oni ili netko njima blizak imao iskustvo s prisluškivanje 90,7% ispitanika u BiH je odgovorilo potvrdno. Na drugom mjestu je Srbija s 89,6%, a u Hrvatskoj 88,3%. Potvrdno je odgovorilo 86,9% ispitanika u Crnoj Gori, a u Makedoniji 85,7%.

>>> 7 ZNAKOVA KOJI ĆE VAM SA SIGURNOŠĆU REĆI DA LI SE VAŠ MOBILNI TELEFON PRISLUŠKUJE
 
(vecernji.hr)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,