Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » PARANOJA ILI REALNOST? ─îak 54,2% Hrvata i 52,5% Srba misli da dr┼żava prislu┼íkuje i bez naloga

PARANOJA ILI REALNOST? ─îak 54,2% Hrvata i 52,5% Srba misli da dr┼żava prislu┼íkuje i bez naloga

prisluskivanjePraksu koju je dobitnik Nobelove nagrade za mir Barack Hussein Obama pridigao na noge i unaprijedio kada je u svojem mandatu po─Źeo ┼ípijunirati cijeli svijet, a najpoznatija afera je bila prislu┼íkivanje Angele Merkel

Na pitanje jesu li oni ili netko njima blizak imao iskustvo s prisluškivanje 90,7% ispitanika u BiH je odgovorilo potvrdno.

Ve─çina gra─Ĺana regije vjeruje kako ih njihove vlade neovla┼íteno prislu┼íkuju, a uvjerenje je naro─Źito rasprostranjeno me─Ĺu gra─Ĺanima u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

To uvjerenje ne┼íto je manje rasprostranjeno me─Ĺu gra─Ĺanima Crne Gore i Makedonije, javlja Blic

Istra┼żivanje IPSOS-a je iznena─Ĺuje s obzirom na skora┼ínje politi─Źke potrese koji su se dogodili upravo u Makedoniji i Crnoj Gori.

─îak 54,2 posto ispitanika u Hrvatskoj smatra da ih vlada prislu┼íkuje dok je ta brojka u Srbiji 52,5%. U BiH 53,3% gra─Ĺana smatra da ih dr┼żava prislu┼íkuje, a u Makedoniji 43%. Najmanji postotak zabilje┼żen je u Crnoj Gori i to 40%.

Na pitanje jesu li oni ili netko njima blizak imao iskustvo s prisluškivanje 90,7% ispitanika u BiH je odgovorilo potvrdno. Na drugom mjestu je Srbija s 89,6%, a u Hrvatskoj 88,3%. Potvrdno je odgovorilo 86,9% ispitanika u Crnoj Gori, a u Makedoniji 85,7%.

>>> 7 ZNAKOVA KOJI ─ćE VAM SA SIGURNO┼á─ćU RE─ćI DA LI SE VA┼á MOBILNI TELEFON PRISLU┼áKUJE
 
(vecernji.hr)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,