Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U Americi uvelike organiziraju kontrarevoluciju protiv Trumpa

U Americi uvelike organiziraju kontrarevoluciju protiv Trumpa

senta-sadZABORAVLJAJU JEDNO: DA I ZAKONE PROTIV TRUMPA MORA POTPISATI – TRUMP

Samo po sebi nominiranje 69-godišnjeg Trumpa za predsjedničkog kandidata republikanaca (pod parolom “Učinimo Ameriku ponovo velikom!”) u ljeto 2015. malo koga je začudilo.

Mnoge je začudilo što je tajkun Trump, “težak” gotovo devet milijardi dolara, za glazbenu temu svoje izborne kampanje izabrao protestnu pjesmu Neil Jounga “Rockin ‘in the Free World”, koja šiba poroke američkog društva. Ali, upravo su oni – protestno biračko tijelo, tiha većina, poniženi i uvrijeđeni Amerikanci – na kraju glasali za Trumpa.

Za potkovane i pažljive analitičare zbivanja u Americi pobjeda Donalda Trumpa bila je predvidljiva. Međutim, teško da je itko od nas očekivao da će revolucija protiv Trumpa početi tako naglo.

Već sljedećeg dana nakon inauguracije Trampa, sa sajta Bijele kuće uklonjena je stranica podrške histeričnoj LGBT zajednici, čime je novi predsjednik potvrdio svoju privrženost tradicionalnim vrijednostima zdravog dijela Amerike.

A kroz dva dana Trump se pojavio u sjedištu CIA u Langleyu kako bi je upozorio: ne smije biti nikakve pomoći zločinačkoj terorističkoj organizaciji Islamska država, koju su stvorili, kako je izjavljivao sam Tramp tijekom izborne kampanje, njegov prethodnik Barack Obama i njegova konkurentica Hillary Clinton. Sada će SAD početi se ozbiljno boriti protiv terorizma na Bliskom Istoku, što neće biti moguće bez vojne suradnje s Rusijom.

Sljedeći korak je bilo poništavanje prilično mutnih Obaminih “postignuća”: zdravstvenog osiguranja Obamacare i Transpacifičkog partnerstva (TTP).

Uvjereni smo da je bilo i mnogo drugih odluka za koje još uvijek ne znamo. I sve to samo tijekom prva četiri dana Trumpovog boravka u Ovalnom uredu!

Međutim, svaka akcija je jednaka reakciji. Tako je, što da se radi?!

Demokrati i establišment Republikanske stranke u Kongresu, koji su također učinili sve da Trump ne bude izabran, započinju kontrarevoluciju.

Senator iz redova Demokratske stranke Edward Marky i kongresnik Ted Liu podnijeli su u Kongresu prijedlog zakona o ograničavanju prvog nuklearnog napada.

Autori zakonskog prijedloga ističu da je nakon stupanja na dužnost predsjednika SAD Donalda Trumpa problem nuklearnog oružja postao aktualniji, zato što prema postojećem zakonodavstvu predsjednik Sjedinjenih Država “ima pravo da započne nuklearni rat u svakom trenutku”.

Senator Marky se pozvao na to da je Donald Trump navodno jednom izjavio da će razmotriti izvođenje nuklearnog napada na teroriste.

Očito izvrtanje!

Zaista, u prosincu prošle godine, nakon što je već izabran, Trump je napisao na Twitteru: “SAD treba u značajnoj mjeri jačati i širiti svoje nuklearne mogućnosti sve dok ne shvati što su to nuklearne bojeve glave”.

Kasnije je njegov glasnogovornik Jason Miller izjavio da je Donald Trump imao u vidu prijetnju širenja nuklearnog oružja i neophodnost da se ona spriječi.

Osim toga, autori nacrta zakona otvoreno krše Ustav SAD. Konkretno – član 2. (stavak 2.), koji nedvosmisleno proglašava predsjednika zemlje “vrhovnim zapovjednikom vojske i ratne mornarice”.

Zakonski prijedlog teško da će dobiti većinu u Kongresu. Ali, čak i ako se takvo čudo dogodi, zakon neće proći jer ga neće potpisati – tko? Tako je! – Predsjednik SAD i vrhovni zapovjednik vojske i ratne mornarice.

Ali, očito je da kontrarevolucija već traje. Uvjeren sam da ćemo vrlo skoro vidjeti kudikamo ozbiljnije pokušaje ograničavanja Trumpovih ovlasti. Ono što će ustinu biti interesantno – tek počinje!
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,