Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U Americi uvelike organiziraju kontrarevoluciju protiv Trumpa

U Americi uvelike organiziraju kontrarevoluciju protiv Trumpa

senta-sadZABORAVLJAJU JEDNO: DA I ZAKONE PROTIV TRUMPA MORA POTPISATI – TRUMP

Samo po sebi nominiranje 69-godi┼ínjeg Trumpa za predsjedni─Źkog kandidata republikanaca (pod parolom “U─Źinimo Ameriku ponovo velikom!”) u ljeto 2015. malo koga je za─Źudilo.

Mnoge je za─Źudilo ┼íto je tajkun Trump, “te┼żak” gotovo devet milijardi dolara, za glazbenu temu svoje izborne kampanje izabrao protestnu pjesmu Neil Jounga “Rockin ‘in the Free World”, koja ┼íiba poroke ameri─Źkog dru┼ítva. Ali, upravo su oni – protestno bira─Źko tijelo, tiha ve─çina, poni┼żeni i uvrije─Ĺeni Amerikanci – na kraju glasali za Trumpa.

Za potkovane i pa┼żljive analiti─Źare zbivanja u Americi pobjeda Donalda Trumpa bila je predvidljiva. Me─Ĺutim, te┼íko da je itko od nas o─Źekivao da ─çe revolucija protiv Trumpa po─Źeti tako naglo.

Ve─ç sljede─çeg dana nakon inauguracije Trampa, sa sajta Bijele ku─çe uklonjena je stranica podr┼íke histeri─Źnoj LGBT zajednici, ─Źime je novi predsjednik potvrdio svoju privr┼żenost tradicionalnim vrijednostima zdravog dijela Amerike.

A kroz dva dana Trump se pojavio u sjedi┼ítu CIA u Langleyu kako bi je upozorio: ne smije biti nikakve pomo─çi zlo─Źina─Źkoj teroristi─Źkoj organizaciji Islamska dr┼żava, koju su stvorili, kako je izjavljivao sam Tramp tijekom izborne kampanje, njegov prethodnik Barack Obama i njegova konkurentica Hillary Clinton. Sada ─çe SAD po─Źeti se ozbiljno boriti protiv terorizma na Bliskom Istoku, ┼íto ne─çe biti mogu─çe bez vojne suradnje s Rusijom.

Sljede─çi korak je bilo poni┼ítavanje prili─Źno mutnih Obaminih “postignu─ça”: zdravstvenog osiguranja Obamacare i Transpacifi─Źkog partnerstva (TTP).

Uvjereni smo da je bilo i mnogo drugih odluka za koje jo┼í uvijek ne znamo. I sve to samo tijekom prva ─Źetiri dana Trumpovog boravka u Ovalnom uredu!


Me─Ĺutim, svaka akcija je jednaka reakciji. Tako je, ┼íto da se radi?!

Demokrati i establi┼íment Republikanske stranke u Kongresu, koji su tako─Ĺer u─Źinili sve da Trump ne bude izabran, zapo─Źinju kontrarevoluciju.

Senator iz redova Demokratske stranke Edward Marky i kongresnik Ted Liu podnijeli su u Kongresu prijedlog zakona o ograni─Źavanju prvog nuklearnog napada.

Autori zakonskog prijedloga isti─Źu da je nakon stupanja na du┼żnost predsjednika SAD Donalda Trumpa problem nuklearnog oru┼żja postao aktualniji, zato ┼íto prema postoje─çem zakonodavstvu predsjednik Sjedinjenih Dr┼żava “ima pravo da zapo─Źne nuklearni rat u svakom trenutku”.

Senator Marky se pozvao na to da je Donald Trump navodno jednom izjavio da ─çe razmotriti izvo─Ĺenje nuklearnog napada na teroriste.

O─Źito izvrtanje!

Zaista, u prosincu pro┼íle godine, nakon ┼íto je ve─ç izabran, Trump je napisao na Twitteru: “SAD treba u zna─Źajnoj mjeri ja─Źati i ┼íiriti svoje nuklearne mogu─çnosti sve dok ne shvati ┼íto su to nuklearne bojeve glave”.

Kasnije je njegov glasnogovornik Jason Miller izjavio da je Donald Trump imao u vidu prijetnju ┼íirenja nuklearnog oru┼żja i neophodnost da se ona sprije─Źi.

Osim toga, autori nacrta zakona otvoreno kr┼íe Ustav SAD. Konkretno – ─Źlan 2. (stavak 2.), koji nedvosmisleno progla┼íava predsjednika zemlje “vrhovnim zapovjednikom vojske i ratne mornarice”.

Zakonski prijedlog te┼íko da ─çe dobiti ve─çinu u Kongresu. Ali, ─Źak i ako se takvo ─Źudo dogodi, zakon ne─çe pro─çi jer ga ne─çe potpisati – tko? Tako je! – Predsjednik SAD i vrhovni zapovjednik vojske i ratne mornarice.

Ali, o─Źito je da kontrarevolucija ve─ç traje. Uvjeren sam da ─çemo vrlo skoro vidjeti kudikamo ozbiljnije poku┼íaje ograni─Źavanja Trumpovih ovlasti. Ono ┼íto ─çe ustinu biti interesantno – tek po─Źinje!
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,