Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » BRITANSKO MEDICINSKO UDRUŽENJE USTALO PROTIV SPOLOVA: Trudnice više neće biti ‘buduće mame’ već ‘trudni ljudi’

BRITANSKO MEDICINSKO UDRUŽENJE USTALO PROTIV SPOLOVA: Trudnice više neće biti ‘buduće mame’ već ‘trudni ljudi’

trudnice-ljudi-mameMEDICINSKO UDRUŽENJE TVRDI DA JE TO POTREBNO ZATO ŠTO I NEKI TRANSGENDERI MOGU BITI TRUDNI

Britanskim liječnicima je stigla “molba” da žene u drugom stanju ne nazivaju “budućim mamama” – da ne bi uvrijedili osobe koje su transgender.

Kako piše Daily Mail, posavetovano im je da koriste termin “trudni ljudi”!

To im je napisano u priručniku od 14 stranica pod naslovom “Upute za učinkovitu komunikaciju” koji je tiskalo Britansko medicinsko udruženje.

U tom “priručniku” se priznaje da “ženama sebe smatra ogroman postotak ljudi koji su bili da ostanu u drugom stanju i da rode dijete”. Ali, spomenuto udruženje liječnicima ukazuje da postoje i transgender koji koji također mogu ostati u drugom stanju.

U priručniku se navodi slučaj 20-godišnjeg transgender Hayden Crossa koji je ostao u drugom stanju iako je u pravnom smislu muškarac jer, iako prima hormonsku terpaiju, još nije podvrgnut operaciji mijenjanja spola.

Zahtjev iz priručnika neki su već nazvali “antiznanstveno”. Neki kritičari su ga nazvali “uvredljivim i opasnim jer svaki liječnik dobro zna da rađati mogu samo žene.”

Britanski poslanik-konzervativac Philip Davis zahtjev je nazvao “apsolutno glupim” i postavio pitanje:

“Ako se trudna žena ne smije nazivati ​​budućom mamom – kuda se onda kotrlja ovaj svijet?!”
 
(fakti.org)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,