Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ‘NATO je teroristička organizacija’, kaže zastupnik Erdoganove turske vladajuće stranke

‘NATO je teroristička organizacija’, kaže zastupnik Erdoganove turske vladajuće stranke

erdogan-nato-turskaZastupnik vladajuće stranke AKP izjavio je da je NATO teroristička organizacija, tvrdeći da je savez postao “prijeteća struktura za Tursku”, prenosi Hurriyet Daily News

U razgovoru s vladi naklonjenim dnevnikom Milat, AKP-ov zastupnik iz Gaziantepa Samil Tayyar rekao je da je NATO savez “uvijek bio upleten u aktivnosti protiv Turske države”, od samog osnivanja.

NATO uz ISIS, PKK i FETO

“Turska je na meti vojnih udara od kada se pridružila NATO-u. NATO je uvijek bio vođa svih prljavih i krvavih poslova u državi. Vojni udar u 1960. organizirali su Britanci, u 1971. CIA, a udar u 1980. NATO. U novom planu saveza Turska s predsjednikom Erdoğanom ne bi trebala postojati”, rekao je Tayyar.

“NATO je postao prijetnja koja širi terorističke organizacije po regiji. Možete ga postaviti uz bok s ISIS-om, PKK-om i FETO-om”.

Izlazak Turske iz NATO-a?

Također je izjavio da bi Turska mogla odlučiti zatvoriti zračnu bazu Incirlik u južnoj pokrajini Adani koju koriste NATO-ovi mlazni avioni.

Tayyar je rekao i kako bi Ankara mogla “otvoriti novu stranicu” s Washingtonom i novim predsjednikom Trumpom, ali bi se Turska mogla i povući iz NATO-a ako ne ispune njezine zahtjeve za “izručenjem Fethullaha Gülena te krajem potpore terorističkim organizacijama u Siriji”.

“NATO je posljedica ere Hladnog rata. Nije nam potreban ostanak u savezu sada kada se pretvorio u strukturu koja prijeti, a ne štiti ovu državu”.
 
(index.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,