Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ‘Neka se gube odavde!’ Kako su Nijemci reagirali na američke tenkove

‘Neka se gube odavde!’ Kako su Nijemci reagirali na američke tenkove

tenkovi-amerika-njemackaStanovnici njemačkog grada Kotbusa su za radio-postaju “Rundfunk Berlin-Brandenburg” nazvali prebacivanje američkih tenkova preko njihovog grada “provokacijom” i zahtijevali da se prekine konfrontacija s Rusijom

Jedan stariji građanin istaknuo je da je pogled na tenkove koji se kreću prema istoku “užasnuo” i podsjetio na djetinjstvo kada su se kolone Wehrmachta kretale prema zapadnoj granici SSSR-a.

On smatra da je strah Varšave od Moskve “očito preuveličan”. “Ne vjerujem da će Rusija napasti Poljsku”, rekao je on.

Drugi ispitanik izjavio je da Njemačka čak ni ne pokušava tražiti dijalog s Rusijom, a da povećavanje vojne nazočnosti u blizini ruske granice predstavlja “provokaciju”.

“Mislim da je to pogrešno”, rekao je on.

Jedan stanovnik Kotbusa zahtijevao je da se “takozvani prijatelji” Njemačke (Amerika) “čiste odavde”.

Njega zabrinjava što će se američki tenkovi nalaziti na 100 kilometara od njemačke granice. “Ne znam koliko dugo će Putin sve to samo promatrati. Moramo razvijati prijateljski dijalog. Ne treba nam konfrontacija”, rekao je za lokalni radio.

Američki tenkovi koji su dovezeni početkom godine u njemačku luku Bremerhaven, 12. siječnja su stigli u poljski grad Zaganjora. Borbena tehnika bit će na raspolaganju 4. pješačkoj diviziji SAD koja broji 3.500 vojnika.
 

 

(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,