Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » McVatican: Kontraverzno perverzni vatikanski McDonalds će davati besplatnu hranu beskućnicima

McVatican: Kontraverzno perverzni vatikanski McDonalds će davati besplatnu hranu beskućnicima

mcdona-vatikanUnatoč protivljenju stanovnika i viših svećenika u Rimu, McDonalds restoran je otvoren u Vatikanu početkom ove godine, i sada je obećao da će dati tisuće besplatnih obroka za beskućnike

McDonaldsova inicijativa je usmjerena na smirivanju kontroverzi zbog otvaranja restorana brze hrane tako blizu zgrade Vatikana u vlasništvu Svete Stolice u sjeni bazilike svetog Petra.

Talijanski kardinal Elio Sgreccia je rekao da je prijedlog za otvaranje McDonalds restorana u nastavku zgrade u vlasništvu Vatikana gdje nekoliko kardinala živi – “kontroverzno, perverzna odluka.”

Poznat kao McVatican, podružnica Borgo Pio lanca brze hrane ima planove za rad sa “Medicina Solidale”, dobrotvornom organizacijom koja pruža medicinsku skrb i distribuira hranu beskućnicima u i oko Vatikana.

Lucia Ercoli, šefica dobrotvorne organizacije “Medicina Solidale”, izjavila je kako je “veoma zadovoljna ovim sporazumom sa vatikanskim McDonalds-om”, koji je “odmah” prihvatio njihov prijedlog, prema Crux.com.

“Pružanje obroka jamči odgovarajuću opskrbu bjelančevinama i vitaminima za toliko muškaraca i žena koji žive na ulici”, rekla je Lucia Ercoli, direktorica dobrotovorne organizacije. “Vrlo sam sretna sa ovim ugovorom sa McDonalds-om.”

Volonteri će započeti distribuciju hrane idući ponedjeljak. Oni će prikupiti gotovo 1.000 obroka iz restorana i dati ih beskućnicima.

“Mi smo radili s Papinim volonterima koji već neko vrijeme pružaju tim ljudima medicinske posjete i skrb”, rekao je poljski nadbiskup Konrad Krajewski, koji pruža obroke i usluge u ime pape.

Inicijativa dolazi baš u pravo vrijeme, baš kada je Europu zadesilo neočekivano hladno zimsko vrijeme.

U međuvremenu, Franjo je pozvao Krajewskog i druge da poduzmu mjere za pomoć beskućnicima koje je zadesio hladni val u Rimu i drugim mjestima.

Ideja o otvaranju kontraverznog restorana “McVatican” nazvana je kontroverznom od strane nekih kardinala, koji su rekli da nisu bili konzultirani, jer se restoran nalazi preblizu zgrade u vlasništvu Svete Stolice.

Od sada, kafić je otvoren od 6:30 do 23:00 sati, sedam dana u tjednu, te je dostupan i Wi-Fi, tako da će svi svećenici i kardinali moći surfati incognito.

Vatikan će primati mjesečni najam od 30.000 € za prostor od 538 četvornih metara, prema novinama La Repubblica.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,