Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » McVatican: Kontraverzno perverzni vatikanski McDonalds ─çe davati besplatnu hranu besku─çnicima

McVatican: Kontraverzno perverzni vatikanski McDonalds ─çe davati besplatnu hranu besku─çnicima

mcdona-vatikanUnato─Ź protivljenju stanovnika i vi┼íih sve─çenika u Rimu, McDonalds restoran je otvoren u Vatikanu po─Źetkom ove godine, i sada je obe─çao da ─çe dati tisu─çe besplatnih obroka za besku─çnike

McDonaldsova inicijativa je usmjerena na smirivanju kontroverzi zbog otvaranja restorana brze hrane tako blizu zgrade Vatikana u vlasništvu Svete Stolice u sjeni bazilike svetog Petra.

Talijanski kardinal Elio Sgreccia je rekao da je prijedlog za otvaranje McDonalds restorana u nastavku zgrade u vlasni┼ítvu Vatikana gdje nekoliko kardinala ┼żivi – “kontroverzno, perverzna odluka.”

Poznat kao McVatican, podru┼żnica Borgo Pio lanca brze hrane ima planove za rad sa “Medicina Solidale”, dobrotvornom organizacijom koja pru┼ża medicinsku skrb i distribuira hranu besku─çnicima u i oko Vatikana.

Lucia Ercoli, ┼íefica dobrotvorne organizacije “Medicina Solidale”, izjavila je kako je “veoma zadovoljna ovim sporazumom sa vatikanskim McDonalds-om”, koji je “odmah” prihvatio njihov prijedlog, prema Crux.com.

“Pru┼żanje obroka jam─Źi odgovaraju─çu opskrbu bjelan─Źevinama i vitaminima za toliko mu┼íkaraca i ┼żena koji ┼żive na ulici”, rekla je Lucia Ercoli, direktorica dobrotovorne organizacije. “Vrlo sam sretna sa ovim ugovorom sa McDonalds-om.”


Volonteri ─çe zapo─Źeti distribuciju hrane idu─çi ponedjeljak. Oni ─çe prikupiti gotovo 1.000 obroka iz restorana i dati ih besku─çnicima.

“Mi smo radili s Papinim volonterima koji ve─ç neko vrijeme pru┼żaju tim ljudima medicinske posjete i skrb”, rekao je poljski nadbiskup Konrad Krajewski, koji pru┼ża obroke i usluge u ime pape.

Inicijativa dolazi ba┼í u pravo vrijeme, ba┼í kada je Europu zadesilo neo─Źekivano hladno zimsko vrijeme.

U me─Ĺuvremenu, Franjo je pozvao Krajewskog i druge da poduzmu mjere za pomo─ç besku─çnicima koje je zadesio hladni val u Rimu i drugim mjestima.

Ideja o otvaranju kontraverznog restorana “McVatican” nazvana je kontroverznom od strane nekih kardinala, koji su rekli da nisu bili konzultirani, jer se restoran nalazi preblizu zgrade u vlasni┼ítvu Svete Stolice.

Od sada, kafi─ç je otvoren od 6:30 do 23:00 sati, sedam dana u tjednu, te je dostupan i Wi-Fi, tako da ─çe svi sve─çenici i kardinali mo─çi surfati incognito.

Vatikan ─çe primati mjese─Źni najam od 30.000 ÔéČ za prostor od 538 ─Źetvornih metara, prema novinama La Repubblica.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,